Pasta carbonara suvikõrvitsaga

Siis kui aega vähe, kuid pere nõuab õhtusööki, tuleb abiks taas üks pastaretsept. Seekord suvikõrvitsa ja peekoniga.

Pasta carbonara suvikõrvitsaga

300 gr penne pastat
120 gr peekonit
2 keskmist suvikõrvitsat
2 küüslauguküünt
3 munakollast
2 dl vahukoort
2 dl riivjuustu
kuivatatud tüümiani
soola, pipart
 
Pasta carbonara suvikõrvitsaga
 
Keeda pasta soolaga maitsestatud vees poolpehmeks (al’dente). Viiluta suvikõrvitsad. Sega munakollased kahvliga kohvikoore ja poole riivitud juustuga. Maitsesta soola ja pipraga ning jäta ootele. Lõika peekon ribadeks ja prae pannil krõbedaks. Lisa suvikõrvitsa viilud ja purustatud küüslauguküüned, maitsesta musta pipraga ning tüümianiga. Kuumuta kuni suvikõrvits on kuldpruun. Tõsta pannile suvikõrvitsa juurde nõrutatud pasta. PS: jäta alles veidi pasta keeduvett. Lisa pistu keeduvett pasta juurde pannile ning sega läbi. Lisa juurde muna-koore juustusegu, tõsta pann tulelt ja sega hoolikalt toit läbi. Puista üle ülejäänud riivjuustuga. Kui vaja kalla juurde keeduvett, oleks parem segada. Serveeri kohe.
 
Retsepti päritolu: Nutika perenaise kokaraamat

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s