Kartuli-seenekotletid

 Minu seenehooaeg piirdub üldjuhul sellise kesisema valikuga, kui pangetäis erinevaid sorte metsaveerelt, aga see eest on minu seenehooaeg aastaringne, sest piirdub ühe tavapärase seenesordiga, mida aastaringselt saab korjata kaupluses puuvilja-juurvilja osakonnas – šampinjonid. No ja sai neid väärt ammu tuttavaid seeni kasutatud ka seekord. Turvaline ja tuttav valik, minu jaoks, aga kel poeletilt seente korjamine nii hea mõte ei tundu, siis retsept on kindlasti täiesti asjalik ka teiste metsaseentega.

Kartuli-seenekotletid
6 keskmist keedetud kartulit
250 gr šampinjone (või muid meelepäraseid seeni)
1 väiksem sibul
rohkelt tilli ja peterselli
1 muna
soola, pipart
2-3 spl jahu
praadimiseks õli
Kartuli-seenekotletid
 
Tükelda seened ja riivi kartulid jämeda riiviga. Tükelda sibul ja prae õlis kuldpruuniks. Tükelda till ja petersell (ära koonerda). Sega kõik ained omavahel kokku: kartul, seened, sibul, muna, maitseroheline. Maitsesta soola ja pipraga.  Vormi väikesed kotletid ja veereta neid jahus, et nad püsiks paremini praadimise ajal koos. Prae õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks.
 
Retsepti päritolu: Toit&Trend september-oktoober 2013
 

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s