Kartuli-seenekotletid

 Minu seenehooaeg piirdub üldjuhul sellise kesisema valikuga, kui pangetäis erinevaid sorte metsaveerelt, aga see eest on minu seenehooaeg aastaringne, sest piirdub ühe tavapärase seenesordiga, mida aastaringselt saab korjata kaupluses puuvilja-juurvilja osakonnas – šampinjonid. No ja sai neid väärt ammu tuttavaid seeni kasutatud ka seekord. Turvaline ja tuttav valik, minu jaoks, aga kel poeletilt seente korjamine nii hea mõte ei tundu, siis retsept on kindlasti täiesti asjalik ka teiste metsaseentega.

Kartuli-seenekotletid
6 keskmist keedetud kartulit
250 gr šampinjone (või muid meelepäraseid seeni)
1 väiksem sibul
rohkelt tilli ja peterselli
1 muna
soola, pipart
2-3 spl jahu
praadimiseks õli
Kartuli-seenekotletid
 
Tükelda seened ja riivi kartulid jämeda riiviga. Tükelda sibul ja prae õlis kuldpruuniks. Tükelda till ja petersell (ära koonerda). Sega kõik ained omavahel kokku: kartul, seened, sibul, muna, maitseroheline. Maitsesta soola ja pipraga.  Vormi väikesed kotletid ja veereta neid jahus, et nad püsiks paremini praadimise ajal koos. Prae õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks.
 
Retsepti päritolu: Toit&Trend september-oktoober 2013
 
Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s