Mustika purukook

See kook valmis tegelikult juba mitu nädalat tagasi, kuid head retsepti ei saa raisku lasta. Seda enam, et mustikate asemel võib kasutada ka kõiki muid kodus olevaid marju, nii värkseid kui sügavkülmutatud.

Jogurtikreemi asemel võib kasutada ka tavalist hapukoort või maitsestamata jogurtit ning marjade osas lasegi fantaasial lihtsalt lennata.

Kuna tegemist ei ole väga magusa koogiga, siis sobib ka neile, kellel magusaisu on tavapärasest väiksem.

Mustika purukook

Puru:
3 dl jahu
1 dl suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
150 gr võid
 
Täidis:
3 muna
1 dl suhkrut (0,75 dl kui kasutada magusat jogurtikreemi)
3 sl jahu
300 gr Saaremaa vanilli jogurtikreemi 
200 gr mustikaid
 
Mustika purukook
Mustika purukook
Sega kuivained omavahel, lisa või kuubikud ja näpi purutaoliseks massiks. Puista 3/4 puru küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi põhja. Kasutasin klassikalist lasanjevormi.
Täidise jaoks vahusta munad. Sega omavahel kokku suhkur ja jahu ning lisa need munadele vahustamist jätkates. Lisa vahustades juurde jogurtikreem. Kõige lõpus sega juurde mustikad ja vala täidis vormi. Puista peale ülejäänud puru.
Küpseta 180°C juures 40 minutit.
 
Retsepti päritolu: Kokkama Ragnega
 
Mustika purukook 10-4
Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s