Kartuli-peekonipirukas sinihallitusjuustuga

Pirukale-pirukaleee.

Seekord osalesid kokkusaamises kartul, peekon ja sinihallitusjuust ning lõpptulemuseks oli maitsemeeltele igati sobiv ja meelepärane soolane piruka amps.

Kartuli-peekonipirukas sinihallitusjuustuga

 

Tainas:
3 dl nisujahu
2 sl seesamiseemneid
125 gr võid
2 sl jääkülma vett

 

Täidis:
100 gr suitsupeekonit
4 keedetud kartulit
2 küüslauguküünt
1 suur peotäis hakitud murulauku
2 dl kohvikoort
2 muna
2,5 dl riivjuustu
100 gr sinihallitusjuustu
 
Kartuli-peekonipirukas sinihallitusjuustuga
Taigna jaoks haki külm või jahuga. Lisa seesamiseemned ja vesi ning sega kokku taignaks. Võid taigna kokku segada ka köögikombaini abil. Vajuta tainas lahtikäiva pirukavormi põhja ja äärtele ja pane 30 minutiks külma.
 
Täidise jaoks lõika peekon ribadeks ning pruunista peekon pannil õlis. Riivi kartulid jämeda riiviga ning pruunista neid peekonis kuni 10 minutit. Lisa pressitud küüslauguküüned ning hakitud murulauk, maitsesta soola ja pipraga ja tõsta täidis taignapõhjale.
Klopi vispliga munad ja koor läbi. Lisa riivjuust ja murendatud sinihallitusjuust. Vala segu vormi täidise peale.
Küpseta 225°C juures 20 minutit.

Retsepti päritolu: 100 rooga- Pirukad 2

Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s