Kartuli-peekonipirukas sinihallitusjuustuga

Pirukale-pirukaleee.

Seekord osalesid kokkusaamises kartul, peekon ja sinihallitusjuust ning lõpptulemuseks oli maitsemeeltele igati sobiv ja meelepärane soolane piruka amps.

Kartuli-peekonipirukas sinihallitusjuustuga

 

Tainas:
3 dl nisujahu
2 sl seesamiseemneid
125 gr võid
2 sl jääkülma vett

 

Täidis:
100 gr suitsupeekonit
4 keedetud kartulit
2 küüslauguküünt
1 suur peotäis hakitud murulauku
2 dl kohvikoort
2 muna
2,5 dl riivjuustu
100 gr sinihallitusjuustu
 
Kartuli-peekonipirukas sinihallitusjuustuga
Taigna jaoks haki külm või jahuga. Lisa seesamiseemned ja vesi ning sega kokku taignaks. Võid taigna kokku segada ka köögikombaini abil. Vajuta tainas lahtikäiva pirukavormi põhja ja äärtele ja pane 30 minutiks külma.
 
Täidise jaoks lõika peekon ribadeks ning pruunista peekon pannil õlis. Riivi kartulid jämeda riiviga ning pruunista neid peekonis kuni 10 minutit. Lisa pressitud küüslauguküüned ning hakitud murulauk, maitsesta soola ja pipraga ja tõsta täidis taignapõhjale.
Klopi vispliga munad ja koor läbi. Lisa riivjuust ja murendatud sinihallitusjuust. Vala segu vormi täidise peale.
Küpseta 225°C juures 20 minutit.

Retsepti päritolu: 100 rooga- Pirukad 2

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s