Sügise saabudes hakkavad toidud kolima kergete salatite maailmast ära ahjuroogade maailma. Nii juhtus ka seekord paprikaga, kes oma teekonda õhtusöögi laual ei alusta mitte värske salati peres vaid uhkeldades pearoa rollis, seltsiks suvikõrvits ja hakkliha.
5 paprikat 300 gr hakkliha 2 küüslauguküünt 1 väike suvikõrvits 100 gr suitsupeekonit 1 suur peotäis värsekt basiilikut 50 gr suitsujuustu soola, pipart Tükelda peekon ribadeks ja suvikõrvits väikesteks kuubikuteks. Prae pannil hakkliha, lisa suitsupeekon. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa purustatud küüslauk ja suvikõrvitsa kuubikud. Kuumuta kuni suvikõrvits on pehmenenud. Lisa hakitud värske basiilik ja sulatatud juustu kuubikud. Lõika paprikatel varre osast tükk maha (mütsi osa) ja puhasta paprikad seest seemnetest. Täida täidisega ja pane paprikale müts peale tagasi. Küpseta 180°C juures 30 minutit. Serveeri keedetud riisiga.