Kihiline suvine kanasalat

Lõpuks ometi suvi, päike ja soojus ja ilmselgelt langenud söögiisu, kui arbuusi ja jäätise isu välja arvata, kuid sööma peab. No, siis sööme midagi kerget ja värsket ja rõõmsavärvilist.

Salatit võib teha nii eraldi pokaalidesse (nagu pildid), kuid ka ühte suurde kaussi (kuhu mul tegelikult ülejäänud salat sai tehtud). Kogused on selle salati puhul muidugi soovituslikud, sest igaüks teeb ise sellise paksusega kihi, mis talle rohkem meeldib :) 

Kihiline värske kanasalat

4 keedetud porgandit
4 dl külmutatud herneid
1 pikk värske kurk
4 tomatit
2 suitsukanakoiba
 
Kaste:
300 gr hapukoort
1 dl majoneesi
soola, pipart, tšillipulbrit
Kihiline värske kanasalat
 
Tükelda tomatid väikesteks kuubikuteks. Samuti tükelda kurk ja porgand. Tükelda kanakoivad samuti väikesteks kuubikuteks. Kuumuta herneid umbes 1 min keevas vees, kurna ja pane taldrikule jahtuma.
Sega kokku kastmeained, maitsesta vastavalt soovile.
Lao salati ained kihiti ühte suurde kaussi või eraldi pokaalidesse. Kõige alumine kiht tomat, seejärel kurk, kana ja porgandikuubikud. Porgandi peale laota kaste (tõmba lusikaga kausi keskelt salat natuke laiali ja suru kaste sinna sisse, ülejäänud kastmega kata porgandikiht). Kõige pealmine kiht rohelised herned.
Lase külmkapis mõned tunnid maitsestuda.
 
Retsepti päritolu: Oma Maitse juuni’2008

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s