Bataadi ahjufriikad

Ma olen jupp aega mõelnud, et mis elukas ka see maguskartul või teisisõnu bataat ka on. Viimasel ajal on päris mitmes ajakirjas ka sellest toredast asjapulgast erinevaid retsepte olnud. Otsustasin, siis ka mina selle magusa kartuli lõpuks ära proovida. Supid ja muud ahjuroad jäävad teiseks korraks. Esimesel korral sai tutvust tehtud lihtsalt ja kergelt, valmistades ahjus maguskartulist friikartuleid.

Tulemus? Mulle meeldis, oli küll harjumuspäratult magusavõitu, kuid samas tüümiani ja basiiliku mõnus ürdine maitse täiustas igati. Ühesõnaga – uusi asju tasub proovida. 

Bataadi ahjufriikad

3 keskmist bataati
soola, pipart
1 tl kuivatatud basiilikut
1 tl kuivatatud tüümiani
4-5 spl oliiviõli
 
Koori kartulid (võid ka koorimata jätta) ning viiluta friikartulite sarnaselt. Sega kausis läbi oliiviõliga ning lisa juurde sool, pipar, kuivatatud basiilik ning tüümian. Küpseta ahjus 200°C juures 25 minutit. 
Bataadi ahjufriikad
Advertisements

One Comment Add yours

  1. Q ütles:

    200-kraadi juures kaotavad oliiviõli kasulikud rasvhapped oma toiteväärtuse. Soovitav on kasutada kuni 180-kraadi.

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s