Mini šokolaadi-kohupiimakoogid

Katsetus retseptileiu järgi viimasest Oma Maitsest. Ja lihavõtetele sobilikult ikka kohupiimakooki. Tegelikult kõige paremad olid need koogid järgmisel päeval, kui nad olid üleöö külmkapis seisnud. Igati sobilik kohupiimane amps lihavõteteks. Mul jäi paari koogi jagu üle ka küpsisepuru, seega raputasin seda ka hoopis osadele kookidele peale. Oli ka väga huvitav lahendus.

Ilusaid saabuvaid pühi!

Mini šokolaadi-kohupiimakoogid

150 gr küpsiseid
100 gr võid
 
Täidis:
500 gr ricotta kohupiimapastat
3 muna
1 tl vaniljesuhkrut
200 gr šokolaadi
100 gr tuhksuhkrut
 
Kaunistamiseks munakujulisi komme. Eesti poelettidelt sobivad ülihästi Oravakese piparmündimaitselised pastillid. 

Mini šokolaadi-kohupiimakoogid

Kuumuta ahi 150°C-ni (pöördõhu reziimil 130°C-ni).

Purusta küpsised ning sega läbi sulatatud võiga. Kata muffinivormi pesad paberiga ning tõsta 1 tl küpsisepuru iga vormi põhja ning suru lusikaga tihedalt põhja vastu.

Täidise jaoks sulata šokolaad vesivannil. Sega omavahel kohupiim, munad, vaniljesuhkur ja šokolaad. Sõelu hulka tuhksuhkur ja sega läbi täidis ühtalaseks. Jaga täidis muffinivormidesse küpsisepuru põhja peale. Koputa vormi korra või paar vastu lauda, et täidise seest õhumullid välja tuleksid ja kook ühtlaseks küpseks. Küpseta 30 minutit.

Enne serveerimist lase kookidel jahtuda või üleöö külmkapis seista. Serveerimisel kaunista munakujuliste kommidega või šokolaadinööpidega. 

Mini šokolaadi-kohupiimakoogid
Retsepti päritolu: Oma Maitse 04’2014

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s