Kama kook valge šokolaadiga

Kohusetundlikult Eesti sünnipäevale vastu minnes midagi kamast. Kamale juurde annab laim mõnusa maitsenüansi ning parim on see kook mõne hea hapuka marjakastmega või moosiga.

Minul jäi koogi tegemisel tainast ülegi ning tegin lisaks veel samast taignapõhjast täidetud magusaid korvikesi. Mulle isiklikult ei meeldigi väga paksu taignapõhjaga koogid, seepärast tavaliselt kui aega rohkem, rullin taigna kahe küpsetuspaberilehe vahel ühtlaseks ja seejärel panen alles vormi. Nii saab koogipõhi mõnusalt ühtlane ja õhuke.

Kama kook valge šokolaadiga

Põhi:
5 dl jahu
1,5 dl tuhksuhkrut
0,5 tl soola
170 gr võid
2 munakollast
 
Täidis:
200 gr valget šokolaadi
400 gr kohupiima
1 dl kamajahu
1 laimi riivitud koor ja mahl
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
 
Kama kook valge šokolaadiga
 
Sega jahu, tuhksuhkur, sool, pehme või ja munakollased ühtlaseks taignaks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Küpseta 200 C juures 10 minutit. Tõsta kook ahjust välja jahtuma.
Vähenda ahju kuumust 180C-ni. Sulata valge šokolaad veevannil. Sega omavahel kohupiim, kama, laimikoor ja –mahl, munad, vanillisuhkur ja sulatatud šokolaad. Vala segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta ahjus 40-45 minutit.
Retsepti allikas: Oma Maitse veebruar 2010

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s