Apelsini-šokolaadikook

Mõtlesin, et olen nüüd vahelduseks üks korralik toidublogija ja paiskan õhku retsepti vastavalt saabuvale tähtpäevale. Ehk, sai katsetatud midagi valentinipäeva auks – apelsini-šokolaadikook. Mulle see kooslus meeldib, apelsinid ja šokolaad, ülihea. Koogi valmistamine võttis natuke aega ja pusimist. Kõik ei tulnudki nii välja nagu originaalis pildi peal. No ei õnnestunud näiteks seekord karamelli apelsinid, mis koogi peale käivad. Läks, siis käiku tavaline apelsin, oli ka hea. Samuti oli minu koogivorm liiga madal. Täidist ja tainast jäi väga palju üle, millest küpsetasin, siis veel väikseid kooke ja kõige lõpuks ka lihtsalt täidist creme brule vormides. Minu viga totaalselt, oleks pidanud kõrgemate servadega koogivormi ostma, oleks saanud korralikumalt kooki nautida, kuigi tuleb tunnistada, et tegelikult väiksed koogid olidki paremad. Aga tegelikult nagu ma alustuseks mainisin, siis kook kooslusega apelsin ja šokolaad on lihtsalt hea. 

 Apelsini-šokolaadikook

Tainas:

175 gr võid

100 gr suhkrut

250 gr jahu

25 gr jahvatatud mandleid

1 vahustatud muna

Täidis:

5 muna

200 gr suhkrut

4 apelsini mahl ja riivitud koor

1 sidruni mahl

150 ml vahukoort

150 gr tumedat šokolaadi  (mul jäi tegelikult šokolaadi üle, nii et sai tehtud ka šokolaadisüdameid)

Karamelliapelsinid:

2 apelsini

200 gr suhkrut

 Apelsini-šokolaadikook

Pane köögikombaini taigna ained:või, suhkur, jahu ja mandlid. Töötle puruseks massiks. Lisa käsitsi aeglaselt segades muna. Sega tainas ühtlaseks kokku ja mässi toidukilesse ning jäta 30 minutiks külma tahenema.

Eelkuumuta ahi 200°C-ni. Rulli tainas kahe toidukile (või küpsetuspaberilehe) vahel ühtlaseks vormi sobikas (nii, et ka vormi ääred oleks taignaga kaetud). Tõsta taigen vormi ning küpseta 20 minutit raskuse all. Eemalda raskus ning küpseta veel 10 minutit. Lase põhjal jahtuda. Vähenda ka ahju kuumust 150°C-ni.

Täidisega jaoks vahusta munad koos suhkruga. Sega juurde apelsini- ja sidrunimahl, riivitud apelsinikoored ja vahukoor. Sulata šokolaad veevannil. Määri jahtunud koogipõhi sulašokolaadiga. Kui šokolaad põhjal on tahkunud, tee veel üks ringi sulašokolaadiga põhjal.  Vala vormi täidis ja küpseta 40-45 minutit 150°C juures.

Karamelliapelsinide jaoks koori apelsinid ja tükelda valgest kestast. Koore osa ilma valge osata lõika peenikestest ribadeks. Pane apelsinikoored koos veega keema, lase mõned minutit keeda, ja seejärel kurna. Sulata suhkur pannil koos tilga veega ning keeda merevaigukarva karamelliks. Lisa apelsinikoore ribad ja apelsinisektorid. Lisa karamelliapelsinid ka  -koored koogile. 

 Apelsini-šokolaadikook

 Apelsini-šokolaadikook

Kuna täidist jäi üle, siis küpsetasin selle niisama creme brule vormides ära. 

Retsepti päritolu: Oma Maitse veebruar 2010

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s