Oli üks päev jube magusa isu ja mis, selle vastu ikka paremini aitaks kui magusad maisipulgakesed veel magusama iirise ja või segusse kastetuna ehk siis teisisõnu Kass Arturi maius. Selle retsepti juures on küll kogustega nii, et ega ma päris täpselt ei mäleta ka palju kõike täpipealt kulus aga enam-vähem nii oli nagu allpool kirjas. Igatahes valmis sai, magusaisu sai ka täidetud. Kindlasti on sellele äärmiselt lihtsale retseptile mitu erinevat nime aga mina tunnen seda just Kass Arturi maiuse nime all, siinkohal suur tänu vist Selverile, kelle sama toote järgi mulle see nimi pähe on kinnistunud.
200 gr väikesi maisikepikesi
100 gr võid
300 gr iiriseid (mulle meeldivad pigem need kandilised vene iirised, kui kalevi erinevad toffee iirised)
Sulata kastrulis nõrgal kuumusel pidevalt segades või ja iirised. Sega korralikult suuremas kausis omavahel läbi maisipulgad ja või-iiirise segu. Aseta segu küpsetuspaberile ja vormi sellest üks suur rull või tee väiksemad pallikesed ning aseta mõneks tunniks külma.
Taaskord nii lihtne see oligi. Vana hea klassikka, mida tasub ka vahepeal meelde tuletada 🙂