Kass Arturi maius

Oli üks päev jube magusa isu ja mis, selle vastu ikka paremini aitaks kui magusad maisipulgakesed veel magusama iirise ja või segusse kastetuna ehk siis teisisõnu Kass Arturi maius. Selle retsepti juures on küll kogustega nii, et ega ma päris täpselt ei mäleta ka palju kõike täpipealt kulus aga enam-vähem nii oli nagu allpool kirjas. Igatahes valmis sai, magusaisu sai ka täidetud. Kindlasti on sellele äärmiselt lihtsale retseptile mitu erinevat nime aga mina tunnen seda just Kass Arturi maiuse nime all, siinkohal suur tänu vist Selverile, kelle sama toote järgi mulle see nimi pähe on kinnistunud.

Kass Arturi maius

200 gr väikesi maisikepikesi

100 gr võid

300 gr iiriseid (mulle meeldivad pigem need kandilised vene iirised, kui kalevi erinevad toffee iirised)

Sulata kastrulis nõrgal kuumusel pidevalt segades või ja iirised. Sega korralikult suuremas kausis omavahel läbi maisipulgad ja või-iiirise segu. Aseta segu küpsetuspaberile ja vormi sellest üks suur rull või tee väiksemad pallikesed ning aseta mõneks tunniks külma.

Kass Arturi maius

Taaskord nii lihtne see oligi. Vana hea klassikka, mida tasub ka vahepeal meelde tuletada :) 

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s