Lillkapsa-makrapirukas

Mul üks sõbranna ütles selle piruka kohta, et see on nii hea pirukas, et ta suudaks sellega  isegi oma mehe lillkapsast sööma meelitada. No teadagi on mehi, kes selliseid pirukaid ei söö, no rääkimata lillkapsast. No kallis sõbranne palun siin on retsept ja ma ei taha kuulda pärast, et meheraasuke ei söönud. Aga ok-ok, see pirukas on ka minu maitsemööda, mida näitab juba ka see, kui ühel nädalal kaks korda sama pirukat küpsetada. No tuli lihtsalt taas isu peale.

Mina kasutan põhjana juba valmis muretaigent (Hagari oma). Esimene kord kui seda pirukat tegin oli vaja midagi kiirelt kiirelt valmis saada ning valmis taigna kasutamine tundus, siis igati asjakohane. Nüüd on kuidagi nii jäänud, et ka teistel kordadel olen kasutanud valmis tainast, kuigi retseptis on igati asjalik ja korralik originaaltaigna retsept ka olemas. Valik on igaühe enda teha. 

Lillkapsa-krabipulgapirukas

Põhi: allpool ainetest ise valmistada või, siis 250 gr valmis muretaigent

100 gr võid

1,5 dl nisujahu

0,5 dl täisterajahu

2 tl külma vett

 

Täidis:

1 väike lillkapsas

150-200 gr porrut

200 gr krabinuudleid

4 muna

2 dl piima

soola, pipart, tšillimaitseainet

õli praadimiseks

Lillkapsa-krabipulgapirukas

Tainas. Haki jahu ja või, lisa vesi ja sõtku tainas ühtlaseks. Pane pooleks tunniks külma. Rulli taigen õhukeseks ning vooderda sellega lahtikäiv küpsetuspaberiga kaetud koogivorm. Toesta ääred hõbepaberiga ning eelküpseta pühja 200°C juures 10 minutit.  Mina poetaigna puhul põhja ei eelküpsetanud vaid lisasin kohe sinna peale täidise ja küpsetasin kohe koos täidisega.

Viiluta porru ratasteks. Tükelda lillkapsa õisikud väikesteks. Hauta porrut ja lillkapsast pannil õlis nii 10-15 minutit madalal kuumusel, kuni lillkapsas on natuke pehmemaks läinud. Maitsesta soola ja pipraga ning sega juurde krabinuudlid. Vala täidis taignapõhjale.

Klopi omavahel läbi munad ja piim, maitsesta veel vähese soola ja pipraga ning maitse järgi tšillimaitseainega. Vala segu täidisele. Küpseta pirukat ahjus 200°C juures 25 minutit.

Retsepti päritolu: Elina köögis

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s