Leivakotletid

Leivast ja kotlette?!?! Jah nii on🙂 Ja peale praadimist ei olnud välimuse järgi arugi saada, et nendes kotlettides liha sees ei ole. Esimene „degusteerimisohver“ oli väga üllatunud kuuldes, et kotletid ei sisaldagi hakkliha.

Ehk need, kes lehest retsepti endale napsata ei saanud, siis nüüd olemas ka blogi avaruses🙂 Leivanädala eriretsept “Leivakotletid” 

Leivakotletid

pool kandilist leiva (sellist, mis on juba natuke kõvaks läinud, mitu päeva seisnud)

100 gr suitsupeekonit

150 gr kodujuustu

200 gr šampinjone

1 sibul

1 muna

3 spl tomatipüreed

2 küüslauguküünt

soola, pipart

õli praadimiseks

Leivakotletid

Lõika leib kuubikuteks ning purusta köögikombaini abil peenikeseks puruks. Kui köögikombaini pole, siis käte vahel peenikeseks puruks. Tükelda seened ning sibul väikestesteks tükkideks (ka seda võib ilusti teha köögikombainis). Tükelda suitsupeekon. Sega kõik ained omavahel kokku — purustatud leib, tükeldatud sibul, seened, suitsupeekon, kodujuust, muna, tomatipasta, purustatud küüslauk. Maitsesta soola ja pipraga.

Vormi tainast tavapärase suurusega kotletid ning prae pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. 

Leivakotletid

2 Comments Add yours

  1. õis ütleb:

    minu meelest võiks seened ja sibulad enne segamist praadida saaks parema maitse.

    1. kirsiku ütleb:

      Jah kindlasti on maitse teistmoodi kui seened ja sibulad praadida. Kuna ma ise antud retsepti puhul purustasin ka seened ja sibulad köögkombainis, sobis antud segu ka ilma praadimata hästi kotlettidesse.

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s