Leivakotletid

Leivast ja kotlette?!?! Jah nii on 🙂 Ja peale praadimist ei olnud välimuse järgi arugi saada, et nendes kotlettides liha sees ei ole. Esimene „degusteerimisohver“ oli väga üllatunud kuuldes, et kotletid ei sisaldagi hakkliha.

Ehk need, kes lehest retsepti endale napsata ei saanud, siis nüüd olemas ka blogi avaruses 🙂 Leivanädala eriretsept “Leivakotletid” 

Leivakotletid

pool kandilist leiva (sellist, mis on juba natuke kõvaks läinud, mitu päeva seisnud)

100 gr suitsupeekonit

150 gr kodujuustu

200 gr šampinjone

1 sibul

1 muna

3 spl tomatipüreed

2 küüslauguküünt

soola, pipart

õli praadimiseks

Leivakotletid

Lõika leib kuubikuteks ning purusta köögikombaini abil peenikeseks puruks. Kui köögikombaini pole, siis käte vahel peenikeseks puruks. Tükelda seened ning sibul väikestesteks tükkideks (ka seda võib ilusti teha köögikombainis). Tükelda suitsupeekon. Sega kõik ained omavahel kokku — purustatud leib, tükeldatud sibul, seened, suitsupeekon, kodujuust, muna, tomatipasta, purustatud küüslauk. Maitsesta soola ja pipraga.

Vormi tainast tavapärase suurusega kotletid ning prae pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. 

Leivakotletid

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. õis ütles:

    minu meelest võiks seened ja sibulad enne segamist praadida saaks parema maitse.

    1. kirsiku ütles:

      Jah kindlasti on maitse teistmoodi kui seened ja sibulad praadida. Kuna ma ise antud retsepti puhul purustasin ka seened ja sibulad köögkombainis, sobis antud segu ka ilma praadimata hästi kotlettidesse.

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s