Šokolaadi-karamellikook

Taaskord magusa lainel. Esimeseks advendiks üks mõnusa karamellise mekiga ja šokolaaditükkidega kook. See on täpselt selline kook, mida saab nautida lihtsalt tee või kohvi kõrvale, kuid samas on selles tugevat potentsiaali olla korralikuks tordipõhjaks, vähemalt mulle küll tuli idee kasutada seda teinekord ka tordipõhjana. Täidis, siis midagi hapukat … vaarikas või mustsõstar ja kreemiks, midagi mahedamat. Aga need, siis hetkel vaid ideed ideed. Seniks aga retsept koogist alljärgnevalt. Ei saa mainimata jätta, et kook ise on üpris üpris magus, nii et mõru kohvi kõrvale täitsa hea amps. Ja soojana oli parim. Kuna teisel päeval oli kook rohkem selline tahke, siis sealt tekkiski mõte seda mõnel teisel korral tordipõhjana kasutada … immutada ja kreemitada ja ka täidisega vahel priisata. 

šokolaadi-karamellikook

200 gr toasooja võid

1 dl suhkrut

2 dl fariinisuhkrut

2 muna

2 spl hapukoort

2 dl kohupiimapastat

5 dl nisujahu

1 tl söögisoodat

1 tl küpsetuspulbrit

2 tl vanillisuhkrut

100 gr tükeldatud piimašokolaadi 

šokolaadi-karamellikook

Vahusta toasoe või suhkru ja fariinisuhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad ja hapukoor. Sega omavahel kuivained (jahu, sooda, küpsetuspulber, vanillsuhkur) ja sega taignasse. Sega hulka ka kohupiim ning kõige viimasena tükeldatud šokolaad. Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 175°C juures 40 minutit.  Ära kooki üle küpseta, ka ahjust välja võttes jätkub selle küpsemine (selline tark lause on pärit originaalretseptist). 

šokolaadi-karamellikook

Retsepti päritolu: Pereköögi kokaraamat 2

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s