Kana-kartulipirukas porruga

Nii-nii, ei mäletagi millal viimati ühe soolase piruka retsepti postitasin aga nüüd on selleks küll õige hetk. Iga kord kui ma mõnda uut retsepti postitan, siis alati mõtlen, et mida küll nüüd nii öelda eelloona kirjutada. Ja taaskord olen ma kiusatuse ees. Ütleme nii, et seda pirukat ma tegelikult valmistasin juba päris tükk aega tagasi. Praeguseks on alles jäänud mälestus retseptist ja pildi kujul, kuid ehedad ja äsjased maitseelamused on mul seekord kahjuks tuhmunud. Ühes võin kindel olla, no seda kinnitab ka märge retseptivihikus, et täitsa söödav, või et isegi päris hea tuli välja ja võib postitada küll laiema rahvale tutvumiseks. Nii, et palun saage tuttavaks kartuli-kanapirukas porruga made in Pärnu. 

Kana-kartulipirukas porruga

Põhi:

75 gr võid

2 dl riivjuustu

2 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl magusa paprika pulbrit

0,5 dl vett

 

Täidis:

grillkanakoib u. 400 gr

4 suurt koorega keedetud kartulit

150 gr porrulauku

200 gr hapukoort

3 muna

2 dl riivjuustu

1 peotäis hakitud peterselli

soola, pipart, tšillimaitseainet

praadimiseks veidi õli

Kana-kartulipirukas porruga

Haki või kuubikud ja jahu omavahel kahvliga segamini. Lisa küpsetuspulber, paprika pulber, riivjuust ning vesi ja sega ühtlaseks taignaks. Jäta 30 minutiks külma seisma.

Riivi kartulid jämeda riiviga. Tükelda kana ja porru ning prae pannil läbi.

Vooderda lahtikäiva pirukavormi põhi ja ääred taignaga. Laota kartulid, kana ja porrusegu taignale. Sega eraldi kausis omavahel läbi munad ja hapukoor ning maitsesta soola, pipra, tšillimaitseaine ja peterselliga. Vala saadudu kaste pirukale ning sinna peale raputa riivjuust. Küpseta 175°C juures 40 minutit. 

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s