Vahemere hakklihaleib

Hakkliha on üks kiiduväärt tooraine, valikuvõimalus retseptideks suur ja lai, kuid taaskord langes minu otsus nii öelda pikkpoisi kasuks. Üks minu lemmik toite hakklihast. Hea nii soojalt kohe samal päeval, kui järgmisel hommikul mõnus võileivale lisada. Seekord, siis niiöelda leib mitte pikkpoiss… hakklihaleib. Sisse lisatud oliive ja päikesekuivatatud tomateid, natukene Vahemere äärse mekiga, või mulle nii vähemalt tundus. Aga samas ikka lihtne, hea ja kodune Eesti toit. 

Vahemere hakklihaleib

600 gr hakkliha

1 väike purk musti kivideta oliive

7 päikesekuivatatud tomatit

1 muna

1 sibul

1 spl ketšupit

5 spl tomatipastat

2 küüslauguküünt

0,5 dl riivsaia

4 spl hapukoort

soola, pipart

noaotsaga tšillimaitseainet

1 tl provence’i ürdisegu

1 tl kuivatatud punet

Vahemere hakklihaleib

Tükelda päiksekuivatatud tomatid ja oliivid väikesteks tükkideks. Sega omavahel kausis kokku hakkliha, tükeldatud oliivid ja tomatid, muna, purustatud küüslauk, riivsai ja hapukoor. Tükelda sibul ja prae pannil õlis koos ketšupiga läbi. Lisa hakkliha massile ja sega korralikult läbi. Maitsesta soola, pipra, tšillimaitseaine, provance’i ürdiseguga. Tõsta valmis segatud hakkliha mass õliga määritud kandilisse leivavormi (keeksivormi). Sega omavahel kokku tomatipasta ja kuivatatud pune. Maitsesta soola ja pipra ning soovi korral tšillipulbriga. Määri saadud segu hakklihaleiva pinnale ja küpseta 175°C juures 50 minutit. 

Vahemere hakklihaleib

Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s