Vahemere hakklihaleib

Hakkliha on üks kiiduväärt tooraine, valikuvõimalus retseptideks suur ja lai, kuid taaskord langes minu otsus nii öelda pikkpoisi kasuks. Üks minu lemmik toite hakklihast. Hea nii soojalt kohe samal päeval, kui järgmisel hommikul mõnus võileivale lisada. Seekord, siis niiöelda leib mitte pikkpoiss… hakklihaleib. Sisse lisatud oliive ja päikesekuivatatud tomateid, natukene Vahemere äärse mekiga, või mulle nii vähemalt tundus. Aga samas ikka lihtne, hea ja kodune Eesti toit. 

Vahemere hakklihaleib

600 gr hakkliha

1 väike purk musti kivideta oliive

7 päikesekuivatatud tomatit

1 muna

1 sibul

1 spl ketšupit

5 spl tomatipastat

2 küüslauguküünt

0,5 dl riivsaia

4 spl hapukoort

soola, pipart

noaotsaga tšillimaitseainet

1 tl provence’i ürdisegu

1 tl kuivatatud punet

Vahemere hakklihaleib

Tükelda päiksekuivatatud tomatid ja oliivid väikesteks tükkideks. Sega omavahel kausis kokku hakkliha, tükeldatud oliivid ja tomatid, muna, purustatud küüslauk, riivsai ja hapukoor. Tükelda sibul ja prae pannil õlis koos ketšupiga läbi. Lisa hakkliha massile ja sega korralikult läbi. Maitsesta soola, pipra, tšillimaitseaine, provance’i ürdiseguga. Tõsta valmis segatud hakkliha mass õliga määritud kandilisse leivavormi (keeksivormi). Sega omavahel kokku tomatipasta ja kuivatatud pune. Maitsesta soola ja pipra ning soovi korral tšillipulbriga. Määri saadud segu hakklihaleiva pinnale ja küpseta 175°C juures 50 minutit. 

Vahemere hakklihaleib

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s