Leivalasanje

Oktoobri algul oli Eestis leivanädal. Katsetasin ka mina, siis erinevaid leivaretsepte. Üheks katsetuseks oli leivalasanje. No võib siis öelda, et Eesti oma lasanje 🙂 Kartsin küll, et kuidas kõik see kompott koos püsib ja kas jääb liiga lääge maitselt aga ei kõik oli ok, kõik sai otsa ja söödi ära. Eks ma pean ennast siin jälle kordama, et retsept kiirelt ja lihtsalt aga mulle ju nii meeldibki. Kiirelt ja lihtsalt, kuid maitsvalt.

Leivalasanje

12 viilu kandilist leiba

1 keskmine suvikõrvits (u. 300 gr)

400 gr hakkliha

1 purk purustatud tomateid (a’400gr)

1 sibul

2 küüslauguküünt

2 dl tomatipastat

2 spl ketšupit 0,5 tl kuivatatud punet soola, pipart ja tšillimaitseainet

Kaste:

2 dl piima

1 muna

1 dl tomatipastat 0,5 tl punet soola, pipart

100 gr riivjuustu praadimiseks õli

Prae pannil õliga hakkliha ja tükeldatud sibul. Lisa juurde kooritud ja tükeldatud suvikõrvitsa kuubikud. Prae veel 5-6 minutit. Lisa purustatud tomatid ning purustatud küüslauk. Maitsesta soola, piprta, tomatipasta, ketšupi, kuivatatud pune ning maitse järgi soola, pipra ja tšillimaitseainega. 

Hauta segu veel umbes 5 minutit, et maitsed seguneksid. 

Lao lasanjevormi põhja leivaviilud. Leivaviilude peale pane pool täidise kogusest. Lao peale teine kiht leivaviile ning sinna peale laota taas täidis. 

Sega omavahel kastmeks piim, muna, tomatipasta, pune ning maitseseta soola ja pipraga. Vala kaste lasanjele ning raputa peale riivjuust. Küpseta 180°C juures 30 minutit. 

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. Anonüümne ütles:

    Saime maitsta Sinu leivalasanjet ja ütleks et see oli mahlane ja maitselt imehea,midagi me ära ei vötaks ega lisaks.Jõudu sulle!

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s