Väikesed pikkpoisid

Kas teadsite, et muffinivormi saab edukalt kasutada ka soolaste toitude valmistamiseks? Üks võimalik retsept on näiteks valmistada muffinivormis hoopis pikkpoiss, sellisel juhul on küll tegemist väikeste pikkpoissidega, nagu ka käesolevas retseptis. Lõpptulemus on kindlasti vahelduseks tavalisele pikkpoisile ja sobib kindlasti pakkuda õhtusöögil ka peenematele külalistele. Mis nüüd muidugi ei tähenda, et oma perele tavaõhtu õhtusöögiks seda valmistada ei tohiks 🙂

Väikesed pikkpoisid

500 gr hakkliha

2 tomatit

1 sibul

1 porgand

50 gr riivsaia

1 muna

10 spl tomatipastat

õli

soola, pipart

2 tl sojakastet

2 tl kuivatatud tüümiani

Väikesed pikkpoisid

Tükelda sibul. Koori porgand ning riivi jämeda riiviga. Prae pannil õlis sibulat ja porgandit umbes 10 minutit. Tõsta segu kaussi. Lisa riivsai, 6 spl tomatipastat, sojakaste, muna, hakkliha, 1 tl tüümian. Maitsesta segu soola ja pipraga. Sega kõik omavahel korralikult läbi. Pintselda muffinivormi panni õõnsused õliga. Pane igasse avasse hakklihasegu.

Sega omavahel järelejäänud tomatipasta ja 1 tl tüümiani. Maitsesta saadud segu soola ja pipraga. Kata hakklihaportsud saadud kastmega. Viiluta tomat ning pane igale hakklihaportsule peale tomativiil. Peale raputa purustatud pipart.

Küpseta eelkuumutatud ahjus 200°C juures 45 minutit. 

Väikesed pikkpoisid

Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s