Väikesed pikkpoisid

Kas teadsite, et muffinivormi saab edukalt kasutada ka soolaste toitude valmistamiseks? Üks võimalik retsept on näiteks valmistada muffinivormis hoopis pikkpoiss, sellisel juhul on küll tegemist väikeste pikkpoissidega, nagu ka käesolevas retseptis. Lõpptulemus on kindlasti vahelduseks tavalisele pikkpoisile ja sobib kindlasti pakkuda õhtusöögil ka peenematele külalistele. Mis nüüd muidugi ei tähenda, et oma perele tavaõhtu õhtusöögiks seda valmistada ei tohiks🙂

Väikesed pikkpoisid

500 gr hakkliha

2 tomatit

1 sibul

1 porgand

50 gr riivsaia

1 muna

10 spl tomatipastat

õli

soola, pipart

2 tl sojakastet

2 tl kuivatatud tüümiani

Väikesed pikkpoisid

Tükelda sibul. Koori porgand ning riivi jämeda riiviga. Prae pannil õlis sibulat ja porgandit umbes 10 minutit. Tõsta segu kaussi. Lisa riivsai, 6 spl tomatipastat, sojakaste, muna, hakkliha, 1 tl tüümian. Maitsesta segu soola ja pipraga. Sega kõik omavahel korralikult läbi. Pintselda muffinivormi panni õõnsused õliga. Pane igasse avasse hakklihasegu.

Sega omavahel järelejäänud tomatipasta ja 1 tl tüümiani. Maitsesta saadud segu soola ja pipraga. Kata hakklihaportsud saadud kastmega. Viiluta tomat ning pane igale hakklihaportsule peale tomativiil. Peale raputa purustatud pipart.

Küpseta eelkuumutatud ahjus 200°C juures 45 minutit. 

Väikesed pikkpoisid

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s