Mõisaproua õunakook

Täna valmis taas üks lihtne õunakook. Taaskord kiirelt valmiv kook. Ainuke, mis koogi tegemise aega pikendab on õunte koorimine ja koogile ilusti ritta sättimine. Kook ise jäi hästi madal aga eks see tuli minu koogi puhul ka sellest, et kasutasin laiemat ümmargust lahtikäivat vormi. Väiksema a’la 20 cm läbimõõduga vormi puhul jääks kook ka kõrgem. Rohke suhkru-kaneeli segu koogi peal oli kõige parem osa. Koogipõhi ise oli minu maitsemeelte jaoks tummine ning kohati liiga rasvane. Samas maja meespere, kes tihtilugu kookide osas pirtsakas on, leidis selle koogi väga hea olevat ning tükk kadus tüki järel.

Mõisaproua õunakook

200 gr võid

1,5 dl suhkrut

2 muna

1,5 dl kartulijahu

2 sl jahu

1 tl küpsetuspulbrit

4 kooritud ja viiluatud õuna (u 500 gr)

2 sl suhkrut

1 tl kaneeli

 

Vahusta toasoe või ja suhkur. Klopi ükshaaval ja pidevalt edasi vahustades juurde munad. Lisa omavahel segatud kartulijahu, jahu ja küpsetuspulber ning sega ühtlaseks. Kummuta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi.

Koori ja viiluta õunad. Laota õunaviilud ringiratast tainale. Puista üle suhkru-kaneeliseguga ning küpseta 200°C eelkuumutatud ahjus 25 minutit. 

Mõisaproua õunakook

Retsepti päritolu – 100 rooga, Õunakoogid

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s