Kartulipudru-kodujuustukotletid

Kui juhtub tekkima olukord, mil kartuliputru jääb järgmiseks päevaks veel ülegi, siis vahelduseks võib valmistada kartulipudrust hoopis kotlette kodujuustuga. Kotletid maitsesid head nii soojalt dipikastmega kui külmalt. Samuti sai neid kotlette järgmisel päeval grillil soojendatud, külalised sõid ja kiitsid🙂 Kõrvale serveeri näiteks vürtsikat kana värske salatiga.

Lihtsalt super viis, kuidas tavapärane kartulipuder muuta hoopis teistsuguseks toiduks.

6 keskmist kartulit

1 dl piima

2 sl võid

soola, pipart 

1 muna

100 gr kodujuustu

peotäis värsket tilli

(vajadusel nisujahu)

1 dl seesamiseemneid paneerimiseks

7-8 dl riivsaia

õli praadimiseks

Kartulipudru-kodujuustu kotletid 1-1 Heamaitse blogi

Keeda kooritud kartulid pehmeks ning tambi pudruks. Lisa kartulipudrule või ja soojendatud piim. Maitseta puder soola ja pipraga. Jahuta puder.

Jahtunud pudrule seda juurde muna, kodujuust ning hakitud värske till. Vormi pudrust kotletid ning paneeri neid riivsaia-seesamiseemne segus. Vajadusel maitsesta segu veel soola ja pipraga. Kui kartulipudru-kotletitainas on liiga vedel, siis lisa juurde jahu mõned supilusikatäied.

Prae kotlette rohkes õlis kuni need on kuldkollase värvusega. 

Kartulipudru-kodujuustu kotletid 7-2

Retsepti päritolu: Hea Maitse

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s