Küpsise-kohupiimakorp

Asendusretsept pärmitaignapõhjaga kohupiimakorbile. Uskuge mind valmib palju kiiremini ja maitseb sama hästi. Küpsisepõhja valik on iga kokkaja enda teha, kas siis pruunid küpsised, heledad küpsised, banaani küpsised või hoopis mõni muu maitse. Õnneks on erinevad küpsisetootjad meie poelette varustanud hulga erinevate maitsetega kandiliste küpsistega. Ja soovi korral võib lisada ju kohupiimamassi ka ise rosinaid, et asjale veelgi naudingut juurde anda (no muidugi, kes sööb rosinaid, kes mitte). 

Küpsise-kohupiimakorp

2 pakki tavalisi kandilisi küpsiseid

400 gr kohupiima (pakikohupiim)

2 muna

2 dl hapukoort

1,5 dl suhkrut

400 gr hapukat moosi

1 väiksema sidruni mahl

Laota küpsised küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri peale moos.

Sega omavahel munad, suhkur, kohupiim ja sidrunimahl. Vala segu küpsistele ning aja ühtlaselt laiali. Küpseta 180°C juures pealtküpsemise režiimil 30-40 minutit, kuni kohupiim on küps ja pealt jumekas.

Kaunistasin küpsisekorpi ka veel sulatatud piimašokolaadi triipudega. 

Küpsise-kohupiimakorp

Retsepti päritolu: Oma Maitse veebruar 2013

2 Comments Add yours

  1. Anonüümne ütleb:

    Palju mune tuleks panna? Need on retseptist välja jäänud.

    1. kirsiku ütleb:

      Viga retseptis parandatud. Tänan tähelepanu juhtimast🙂

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s