Kaerahelbe brownie

Mulle meeldib öelda, et selle koogi puhul on tegemist oma Eesti brownie´ga või tuleks siis hoopis sõna brownie ka eestistada🙂 Võib-olla keegi kuskil on seda isegi juba teinud aga see selleks, hetkel jääb selle koogi nimeks siiski kaerahelbe brownie. Selline magus, väga magus kook. Lastele maitseb kindlasti🙂

Küpsetamisel jälgi kindlasti küpsetamise aega ja temperatuuri, sest üleküpsetamisel muutub kook kõvaks ja kuivaks. Originaal retseptis oli kirjas, et lõika kook soojalt lahti. Siinkohal minu koogi puhul küll märkimisväärset tähtsust ei omanud kas kooki lõigata soojalt või jahtunult. Lahtilõikamine õnnestus hästi mõlemal juhul. 

Kaerahelbe brownie

4 muna

4 dl suhkrut

2 dl õli

8 dl kiirkaerahelbeid

4 sl jahu

0,5 tl küpsetuspulbrit

3-5 spl kaokapulbrit

Vispelda munad suhkruga. Lisa õli, kaerahelbed, küpsetuspulbriga segatud jahu ja vastavalt maitsele kakaod, sega ühtlaseks. Vala tainas võitatud või küpsetuspaberiga kaetud suuremasse neljakandilisse vormi või väiksele ahjuplaadile ning tasanda. Küpseta 200°C juures 15 minutit.

Kaerahelbe brownie

Retsepti päritolu: 100 rooga – Pereköögi kokaraamat. 

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s