Kaerahelbe brownie

Mulle meeldib öelda, et selle koogi puhul on tegemist oma Eesti brownie´ga või tuleks siis hoopis sõna brownie ka eestistada 🙂 Võib-olla keegi kuskil on seda isegi juba teinud aga see selleks, hetkel jääb selle koogi nimeks siiski kaerahelbe brownie. Selline magus, väga magus kook. Lastele maitseb kindlasti 🙂

Küpsetamisel jälgi kindlasti küpsetamise aega ja temperatuuri, sest üleküpsetamisel muutub kook kõvaks ja kuivaks. Originaal retseptis oli kirjas, et lõika kook soojalt lahti. Siinkohal minu koogi puhul küll märkimisväärset tähtsust ei omanud kas kooki lõigata soojalt või jahtunult. Lahtilõikamine õnnestus hästi mõlemal juhul. 

Kaerahelbe brownie

4 muna

4 dl suhkrut

2 dl õli

8 dl kiirkaerahelbeid

4 sl jahu

0,5 tl küpsetuspulbrit

3-5 spl kaokapulbrit

Vispelda munad suhkruga. Lisa õli, kaerahelbed, küpsetuspulbriga segatud jahu ja vastavalt maitsele kakaod, sega ühtlaseks. Vala tainas võitatud või küpsetuspaberiga kaetud suuremasse neljakandilisse vormi või väiksele ahjuplaadile ning tasanda. Küpseta 200°C juures 15 minutit.

Kaerahelbe brownie

Retsepti päritolu: 100 rooga – Pereköögi kokaraamat. 
Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s