Õuna-rosinaplaadikook

Ja siit see tuleb, sügisele kohaselt õunakoogi retsept. Ja ma kahtlustan, et viimaseks see ei jää, sest no olgem ausad asi mida praegu jagub küllaga on kodumaised õunad. Mis, siis muud kui koogitama.

Seekordne õunakook on hoopis plaadikook rosinatega. Muidu oli täista ok kook, kuid terve plaaditäis tuleks järgmisel küpsetuskorral kiiremini nahka pista, sest teise päeva lõunaks oli antud kook juba päris vintskeks seistes läinud. Võis ka minu küpsetusoskustes asi olla ja võib-olla keerasin koogipõhja tuksi aga mine sa tea ….

See kook on nüüdseks juba söödud ja otsas, uus aga peatselt ahjust väljumas. Kes? Mis? Kus?🙂 Ehk läheb õnneks ja varsti varsti saab ka seda siin näha. Seniks aga õuna-rosinaplaadikook. 

Õuna-rosinaplaadikook

500 gr õunu

200 gr kohupiima

1,5 dl suhkrut

100 gr võid

2 dl rosinaid

2 tl vanillisuhkrut

2 muna

4 dl nisujahu 

Peale raputamiseks:

4 spl fariinisuhkrut

1 tl kaneeli

Õuna-rosinaplaadikook

Eelkuumuta ahi 200°C-ni. Vahusta toasoojad munad suhkruga, lisa sulatatud või. Sega omavahel nisujahu ja vanillisuhkur ning lisa muna, suhkru ja või segule. Sega taigna hulka ka rosinad.

Koori, puhasta ja tükelda õunad. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.  Kuna tainas on kleepuv, siis kasuta märja supilusika või lihtsalt märgade käte abi taigna plaadile määrimiseks.

Lao taigna peale õunaviilud ja raputa peale fariinisuhkru ja kaneeli segu. Küpseta, siis 200°C juures 35 minutit.

Õuna-rosinaplaadikook 

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s