Blondie mustikate ja vaarikatega

Suvemarjad mustikad ja vaarikad ning valge šokolaadi magus kooslus on kõik selles koogis koos. Kui on isu ühe hästi magusa ampsu järele, siis valge šokolaadiga blondie on selleks igati sobiv, sest see on tõesti magus kook. Minu jaoks vähemalt küll. Aga usun, et valge šokolaadi tulihingelistele austajatele on see kook unelmate täitumine.

 Kui ma algul koogitaigna vormi valasin, siis mõtlesin, et see on ju nii õhuke kook, kuidagi kummaline saab seda olema külalistele pakkuda. Kuid jah, polnud hullu midagi, just seetõttu, et tegemist oli magusa ampsuga, ei olnudki vaja, et see kook paksem peaks olema. Just paras tükike. Hapukad mustikad ja vaarikad tasakaalustasid kogu seda kooslust ideaalselt. 

Blondie mustikate ja vaarikatega

200 gr valget šokolaadi

60 gr võid

60 gr suhkrut

0,5 dl piima

3 muna

35 gr jahu

200-250 gr musikaid ja vaarikaid

 

Haki šokolaad ja tükelda või. Pane šokolaad, piim, suhkur ja või väiksemasse kastrulisse. Sega pidevalt madalal kuumusel, kuni segu on ühtlaseks sulanud. Vahusta jahu ja munad ühtlaseks. Vahusta munavahu sisse šokolaadisegu, kuni tainas on ühtlane.

Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi (väiksemasse ümmargusse või siis kandilisse 23x34cm või 20x30cm nagu originaalretseptis soovitatud oli) ja kata tainas marjadega. Küpseta 150°C juures 50-60 minutit, kuni kook on läbi küpsenud ja sisse torgates jääb tikk puhtaks. Lase koogil jahtuda, sest kook on parim just jahtunult. 

Blondie mustikate ja vaarikatega

Blondie mustikate ja vaarikatega
Retsepti päritolu: Magus kiusatus by Silja Luide. 

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s