Suupistemuffinid

Seekord, siis muffinite radadel. Aga ei tule juttu tavapärastest magusatest muffinitest vaid seekord veidi teistmoodi soolased muffinid ja hoopis pärmi-lehttaigna põhjaga. Suupistemuffinid on sellised mõnusad väiksed ampsukad, mis ideaalselt sobivad piknikule kui ka sõpradele õhtul veini või siidri kõrvale pakkuda.

Esialgu oli mul ikka kartus, et kuidas retsept õnnestub ja kas üldse ilusti koos püsib aga taaskord väga head olid ja muidugi lihtsalt. Õnnestus taas tõdeda, et lihtsatest toiduainetest saab ikka väga 5+ kraami :) 

Suupistemuffinid

250 gr külmutatud pärmi-lehttainast

3 dl hapukoort

1 dl piima

150 gr suitsupeekonit

1 dl riivjuustu + 1 dl riivjuustu peale raputamiseks

3-4 vart rohelist sibulat

3 muna

soola, pipart

tšillimaitseainet

Suupistemuffinid

Sulata taigen ja rulli lahti õhukeseks. Lõika (tassiga) taignast umbes 12 cm suurused kettad, millega vooderda eelnevalt rasvainega määritud muffinivormi augud. Vajadusel rulli kettaid taignarulliga suuremateks, et need paremini muffinivormi pesadesse mahuks.

Täidise jaoks tükelda suitsupeekon ja roheline sibul. Sega omavahel piim, munad, hapukoor, 1 dl riivjuustu. Maitsesta soola, pipra ja tšillimaitseainega. Sega juurde peekon ning sibul ja vala saadud segu taignapesadesse. Raputa peale riivjuustu. Küpseta 200°C juures 20 minutit.

Parimad olid suupistemuffinid just leigelt või jahtunult. 

Suupistemuffinid

Retsepti päritolu: 100 rooga- muffinid.

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s