Tomati-sinihallitusjuustupirukas

Viimasel ajal on taas mitu magusat retsepti olnud. Nüüd, siis kord soolase käes aga küpsetamise teemast eemale ikka ei saa. Aias hakkavad kõik asjad valmis saama – sõstrad, vaarikad, kurgid ja tomatid. Värksetest oma aia tomatitest sai küpsetatud tomati-sinihallitusjuustu pirukas. Ja natuke feta juustu ka peale. Värske krõmps salat kõrvale ja ideaalne kerge lõunasöök ongi valmis. Pirukas maitseb hää nii soojalt kui külmalt, mulle isegi meeldib see jahtunult rohkem. 

Tomati-sinihallitusjuustupirukas

Põhi:

125 gr võid või margariini

35 gr kartulipüreepulbrit (Maggi kartulipüree)

2 dl nisujahu

0,5 tl magusa paprika pulbrit

1-2 spl külma vett

Täidis:

100 gr sinihallitusjuustu

500 gr maitsestamata jogurtit

3 muna

50 gr feta juustu

2-3 tomatit 

Tomati-sinihallitusjuustupirukas

Sega kõik taignaained omavahel kokku ja pane külmkappi pooleks tunniks seisma.

Suru taigen ümmarguse vormi põhja ja äärtele. Eelküpseta seda 200°C juures umbes 10 minutit.

 

Klopi munad kergelt vahule. Sulata sinihallitusjuust kuumutatud maitsestamata jogurti sisse, lase natuke jahtuda ja sega munade hulka. Vala segu pirukapõhjale ja vajuta paksud tomativiilud täidise sisse. Puista peale feta juustu tükid. Küpseta  200°C juures 30 minutit (kuni täidis on hüübinud). Serveeri koos värske salatiga.

 Retsepti allikas: Head isu! Suur küpsetamisraamat, 2001. 

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s