Punasesõstra-beseekook

Pole ammu midagi postitanud, vabandused. Eks selleks ole ka oma põhjus, sai tehtud väikestviisi köögiremonti. Selle ajaga, mis köögis toimetada ei saanud korralikult, olid aga põõsa otsas valmis saanud punased sõstrad. Nii valmiski uues köögis üks punasesõstra-beseekook.

Need kes arvavad, et punased sõstrad on ainult mahlamarjad, eksivad rängalt. No vähemalt minu meelest küll, sest tegelikult on punased sõstrad lihtsalt nii head. Kasvõi lihtsalt niisama otse põõsa küljest noppimiseks ja söömiseks. Mina võin ennast niimoodi lihtsalt sinna põõsa juurde unustadagi. Või toormoos (saumikseriga puruks ja läbi sõela suruda, nii saab ilma seemnete ja kestadeta püree), mille juurde ma ennast taaskord võin lihtsalt unustada. Kookidest, muffinitest ja muudest küpsetistest rääkimatagi.

No seekord sai siis ette võetud koogi valmistamine. Suured tänud taaskord nami-nami portaalile, kes varustas mind meelepärase retseptiga. Kook tuli väga hea, sisu küll jäi veidike vedel ja kippus laiali valguma, kuid see ei rikkunud koogi maitset. Järgmisel päeval maitses kook isegi, et paremini, kui hapukoore täidis oli ilusti ära hangunud ning kook ei vajunud enam niivõrd laiali. 

Punasesõstra-beseekook

Tainas:

2,5 dl jahu

1 dl kaerahelbeid või neljaviljahelbeid

2 sl suhkrut

100 gr võid

2 sl külma vett 

Täidis:

250 gr hapukoort

1 muna

3 sl suhkrut

3 dl sõstraid

1 sl kartulitärklist

Beseekate:

2 munavalget

1 dl (tuhk)suhkrut

Punasesõstra-beseekook

Sega kuivained omavahel kokku. Lisa või kuubikud ja haki purutaoliseks massiks. Lisa vesi ning haki kõik omavahel ühtlaseks. Suru tainas lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga taignasse augud ja pane 30 minutiks külma. Pärast küpseta 200°C juures 15 minutit. Võta põhi välja ja keera ahi 175°C peale.

Täidise jaoks sega hapukoor suhkru ja munaga. Vala taignale. Sega sõstrad tärklisega ja vala hapukooresegule.

Beseekatte jaoks vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Suhkur lisa alles siis kui munavalged on juba kergelt vahus. Määri munavalgevaht koogile või suru läbi tordipritsi. Küpseta 175°C juures 15-20 minutit ehk kuni besee on pealt helepruun.

Retsepti päritolu: Nami-nami

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s