Veel üks rabarberiretsept aga seekord mitte kook, vaid jahutav ampsuke – rabarberi panna cotta. Mõnusalt hapu, kuid samas kerge magustoit. Need kellel kookidest on küll ja veel on see magustoit just igati sobiv. Mina jätsin küll rabarberid tervete tükkidena sisse, kuid kes soovib võib rabarberi segu ära püreerida ning saab ühtlaselt mõnusa panna cotta.
Kuigi jah pildiga pole seekord kiita lugu. Ei saanud tol päeval ma läbi ei valguse ega fotoaparaadiga ning tuli just mitte väga hea pilt. Aga magustoit see eest on hea 🙂
300 gr rabarberit + 1 dl suhkrut+ 0,5 dl vett
2 dl vahukoort
2 dl maitsestamata jogurtit
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 tl želatiinipulbrit
2 sl vett
Tükelda rabarberivarred ja pane need koos suhkru ning veega kastrulisse. Kuumuta keemiseni. Kata pott kaanega ning hauta rabarberid pehmeks. Kuumuta teises kastrulis koor ja suhkur keemiseni. Sega omavahel želatiinipulber ja vesi ning lase paisuda 5 minutit. Vala želatiinisegu koore hulka ja sega, kuni želatiin on lahustunud. Lisa juurde pehmed rabarberitükid, jogurt ja vanillisuhkur. Vala segu klaasidesse ja pane külmikusse tarduma vähemalt 3 tunniks kuni üleöö.