Rabarberi panna cotta

Veel üks rabarberiretsept aga seekord mitte kook, vaid jahutav ampsuke – rabarberi panna cotta. Mõnusalt hapu, kuid samas kerge magustoit. Need kellel kookidest on küll ja veel on see magustoit just igati sobiv. Mina jätsin küll rabarberid tervete tükkidena sisse, kuid kes soovib võib rabarberi segu ära püreerida ning saab ühtlaselt mõnusa panna cotta.

Kuigi jah pildiga pole seekord kiita lugu. Ei saanud tol päeval ma läbi ei valguse ega fotoaparaadiga ning tuli just mitte väga hea pilt. Aga magustoit see eest on hea :) 

Rabarberi panna cotta

300 gr rabarberit + 1 dl suhkrut+ 0,5 dl vett

2 dl vahukoort

2 dl maitsestamata jogurtit

0,5 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

2 tl želatiinipulbrit

2 sl vett

Tükelda rabarberivarred ja pane need koos suhkru ning veega kastrulisse. Kuumuta keemiseni. Kata pott kaanega ning hauta rabarberid pehmeks. Kuumuta teises kastrulis koor ja suhkur keemiseni. Sega omavahel želatiinipulber ja vesi ning lase paisuda 5 minutit. Vala želatiinisegu koore hulka ja sega, kuni želatiin on lahustunud. Lisa juurde pehmed rabarberitükid, jogurt ja vanillisuhkur. Vala segu klaasidesse ja pane külmikusse tarduma vähemalt 3 tunniks kuni üleöö.

Retsepti päritolu: Oma Maitse mai 2007. 

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s