Juustu-küüslaugukana

Selle toiduni jõudsin tegelikult puht juhuslikult külmkapis üleolevaid asju kokku sobitades ja tulemuseks oli toit, mida meie peres aina rohkem ja rohkem valmistama on hakatud. Tuli välja, et kooslus kana-majonees-juust ja küüslauk oli niivõrd hea, et on väärt kordamist ja kordamist. Ja kui paned kanaga samasse vormi juurviljad juurde küpsema valmib õhtusöök lihtsa vaevaga. Ja see kaste … mmmmmmm …. juustune ja mõnusalt küüslaugune.

Juustu-küüslaugukana

6 kana poolkoiba

2 küüslauguküünt

200 ml majoneesi

2 spl sinepit

100 gr riivjuustu

soola, pipart ja broilerimaitseainet

Juurde: kartuleid, porgandeid (nii palju kui ahjuvormi juurde lisada mahub).

 Sega suuremas kausis kokku majonees, purustatud küüslauk, sinep, riivjuust ja maitseained. Sega sama segu sisse kanakoivad. Kata kauss pealt toidukilega või kaanega ning lase kanal külmkapis paar tundi maitsestuda.

Laota koivad ahjuvormi ning kata kana pealt sama marinaadiseguga ehk laota kanale peale majoneesi-riivjuustu kaste.

Koori porgandid ja kartulid. Tükelda. Laota ahjuvormi kana juurde. Maitsesta kartul ja porgand pealt kergelt soola, pipraga (võid enne tükid teises nõus soola ja pipraga eraldi maitsestada ka).

Vala ahjuvormi ka nii 1,5-2 dl vett. Sellest saab hiljem mõnusa kastme.

Küpseta 200°C juures 45 minutit. 

Juustu-küüslaugukana

Sama retsepti järgi olen valmistanud ka lihtsalt kanafileed ehk kanafilee majoneesi-juustu marinaadis. Küpsemisaeg, siis lihtsalt lühem 180°C juures 25-30 min.

Kanafilee juustu-majoneesi marinaadis

Kanafilee juustu-majoneesi marinaadis

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s