Riisi ja porgandi kotletid

Väiksed magusamapoolsed igati tervislikud kotletid porgandist ja riisist ingveri ning meega. Kotletid küpsevad ahjus, seega kasutada ei tule mittemingisugust õli – vaat nii tervislikud ongi. Meile oli harjumatu ingver, sest meie pere pole seda eelnevalt retseptides katsetanud. Kes aga ingveri võludega tuttav, pole ka harjumatu kotletide vürtsikas-magus maitse. Muidugi hästi sobivad suvisele piknikule kui ka tegelikult suupistelauale. 

Riisi ja porgandi kotletid

200 gr riisi (1 kotike)

1 küüslauguküüs

pool hakitud sibulat

1 sl hakitud peterselli

2 riivitud porgandit

1 muna

1 tl hakitud ingverit (või riivitud peenikese riiviga)

2 tl mett

1 spl riivsaia

maitsestamiseks soola, pipart

Riisi ja porgandi kotletid

Keeda riis pehmeks. Riivi porgandid peenikese riiviga. Sega omavahel kokku veidi jahtunud riis ja porgandid, lisa muna, hakitur ingver, mesi, sibul, petersell, purustatud küüslauk, riivsai ning sega korralikult läbi. Maitsesta soola ja pipraga.

Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väiksed taignapallikesed ning vormi need veidi ümaramaks. Küpseta 220°C juures 15 minutit, kuni pind on pealt helepruun.

Retsepti päritolu: 100 rooga – Kotletid.

Riisi ja porgandi kotletid

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s