Banaani-šokolaadiküpsised

Vot need on head küpsised!🙂 Piinlik tunnistada aga no ma kohe ei suutnud ainult ühe küpsisega piirduda. Retsept on pärit Nami-Nami suurest retseptikogust ning kui sealse retsepti kommentaarid ei olnudki kohati nii positiivsed, siis minult saavad need küpsised küll suured kiitused. Täpselt minu maitsele. Suletud karbis hoituna sellised mõnusalt pehmed, suuruselt parajalt suured ning maitselt mõnusalt šokolaadised, kuid samas aimatava banaani maitsega. Taaskord hetk kui suunurgast vaikselt hõbeniit jookseb🙂 Aga ei,  peatselt tuleb neid küpsiseid uuesti teha! 

Banaani-šokolaadiküpsised

2 küpset banaani

75 gr toasooja võid

1 muna

2 dl suhkrut

3 spl fariinisuhkrut

1 tl vanillisuhkrut

5 dl jahu

2 spl kakaopulbrit

0,5 tl soola

1 tl küpsetuspulbrit

100 gr piimašokolaadi

Banaani-šokolaadiküpsised

Püreesta banaanid. Kõige parem on seda teha köögikombainis, kus saad ka edasise taigna tegemist jätkata. Vahusta banaanid taignaks koos muna, või, suhkru, vanillisuhkru ja fariinisuhkruga. Vala segu suuremasse kaussi ning sega juurde jahu, kakao, sool ja küpsetuspulber. Sega ühtlaseks taignaks. Sega juurde tükeldatud piimašokolaad. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile taignapätsikesed ja suru kergelt lusikaga laiali. Jäta taignapätsikeste vahele suuremad vahed, sest tainas vajub küpsedes veel laiali. Küpseta 180°C juures 15 minutit. Kui teed väiksemad küpsised lühenda küpsemisaega paari minuti võrra. 

Retsepti päritolu: Nami-nami

Banaani-šokolaadiküpsised

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s