Rabarberi-kohupiimaplaadikas (purukook)

Rabarberihooaeg on alanud! Kõik postitavad hirmsasti muudkui retsepte rabarberitest ja egas minagi saa maha jääda. Siin üks mahlane plaadikook järjekordsetest klassikutest rabarberist ja kohupiimast. Kook, mis maitseb hästi nii ahjusoojalt kui ka järgmisel päeval. Ma rohkem kiidusõnu ei oskagi lisada, sest kes teeb ja sööb saab ise aru, kui väärt koogiga tegemist on. Rabarberi võib edukalt asendada ka õuntega.

Rabarberi-kohupiimaplaadikas

6 dl jahu

1 dl suhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

250 gr võid

Rabarberikate:

400-500 gr tükeldatud rabarberit

2-3 spl fariinisuhkrut

Kohupiimatäidis:

5 muna

400 gr kohupiima

2,5 dl hapukoort

2 sl mannat

2 dl suhkrut

Sega jahu küpsetuspulbriga, lisa suhkur ja või, näpi ühtlaseks puruks. Laota 3/4 purust väiksemale kõrgemate äärtega ahjuplaadile. Sega kokku kohupiimatäidis ja vala taignapurule. Raputa kohupiimatäidisele peale rabarberitükid ja nende peale fariinisuhkur. Kõige peale laota laiali ülejäänud puru.

Küpseta 200°C juures umbes 30 minutit.

Rabarberi-kohupiimaplaadikas

One Comment Add yours

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s