Rabarberi-kohupiimaplaadikas (purukook)

Rabarberihooaeg on alanud! Kõik postitavad hirmsasti muudkui retsepte rabarberitest ja egas minagi saa maha jääda. Siin üks mahlane plaadikook järjekordsetest klassikutest rabarberist ja kohupiimast. Kook, mis maitseb hästi nii ahjusoojalt kui ka järgmisel päeval. Ma rohkem kiidusõnu ei oskagi lisada, sest kes teeb ja sööb saab ise aru, kui väärt koogiga tegemist on. Rabarberi võib edukalt asendada ka õuntega.

Rabarberi-kohupiimaplaadikas

6 dl jahu

1 dl suhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

250 gr võid

Rabarberikate:

400-500 gr tükeldatud rabarberit

2-3 spl fariinisuhkrut

Kohupiimatäidis:

5 muna

400 gr kohupiima

2,5 dl hapukoort

2 sl mannat

2 dl suhkrut

Sega jahu küpsetuspulbriga, lisa suhkur ja või, näpi ühtlaseks puruks. Laota 3/4 purust väiksemale kõrgemate äärtega ahjuplaadile. Sega kokku kohupiimatäidis ja vala taignapurule. Raputa kohupiimatäidisele peale rabarberitükid ja nende peale fariinisuhkur. Kõige peale laota laiali ülejäänud puru.

Küpseta 200°C juures umbes 30 minutit.

Rabarberi-kohupiimaplaadikas

Advertisements

One Comment Add yours

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s