Kartuli-krabipulgapannkoogid

Kui ma esimest korda neid pannkooke tegin, siis ei tulnud need just mitte väga hästi välja. Kartulite osa kippus pannil laiali vajuma, ei pruunistunud korralikult ja noh maitsenüansid vajasid ka mingeid muutusi. Järgmisel korral olin juba targem ning tegin vastavalt enda maitsele väiksed muudatused (väike kartulimaitseaine siia-sinna), pressisin riivitud kartulitest sõela peal liigse vee välja ning kohe teine asi sai. Niivõrd hea asi sai, et olen neid pannkooke teinud nüüd nii mitmelgi korral. Sobib ilusti kategooriasse kiirelt ja lihtsalt lõunasöögiks.

Kartuli-krabipulgapannkoogid

6-8 kartulit

250 gr krabipulki

3 muna

3 spl majoneesi

kartulimaitseainet, pipart

mõned oksakesed värsket tilli (võib olla ka kuivatatud, siis 1 tl)

praadimiseks õli

Kartuli-krabipulgapannkoogid

Riivi kartulid ning pigista riivitud massist liigne vesi välja.

Sega omavahel kokku riivitud kartul, muna, maitseained, majonees.

Tükelda krabipulgad väikesteks tükkideks. Kuumuta pannil õli. Pane pannile 1 spl kartulitainast, puista taina peale krabipulgatükikesi ja kata seejärel omakorda 1 spl tainaga. Pruunista pannkoogid mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Serveeri värske salatiga nind dipikastmega ja ongi lihtne lõunasöök valmis.

PS: kui tundub, et kartulitainas ei taha kohe mitte kuidagi koos püsida, siis võib tainasse lisada natukene riivjuustu. See aitab praadimisel pannkooki paremini koos hoida, kuid samas kipub juustuga tainas ka paremini pannile kinni jääma 🙂

Retsepti päritolu: Kööginurk, eriväljaanne 1/2009
Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s