Kartuli-krabipulgapannkoogid

Kui ma esimest korda neid pannkooke tegin, siis ei tulnud need just mitte väga hästi välja. Kartulite osa kippus pannil laiali vajuma, ei pruunistunud korralikult ja noh maitsenüansid vajasid ka mingeid muutusi. Järgmisel korral olin juba targem ning tegin vastavalt enda maitsele väiksed muudatused (väike kartulimaitseaine siia-sinna), pressisin riivitud kartulitest sõela peal liigse vee välja ning kohe teine asi sai. Niivõrd hea asi sai, et olen neid pannkooke teinud nüüd nii mitmelgi korral. Sobib ilusti kategooriasse kiirelt ja lihtsalt lõunasöögiks.

Kartuli-krabipulgapannkoogid

6-8 kartulit

250 gr krabipulki

3 muna

3 spl majoneesi

kartulimaitseainet, pipart

mõned oksakesed värsket tilli (võib olla ka kuivatatud, siis 1 tl)

praadimiseks õli

Kartuli-krabipulgapannkoogid

Riivi kartulid ning pigista riivitud massist liigne vesi välja.

Sega omavahel kokku riivitud kartul, muna, maitseained, majonees.

Tükelda krabipulgad väikesteks tükkideks. Kuumuta pannil õli. Pane pannile 1 spl kartulitainast, puista taina peale krabipulgatükikesi ja kata seejärel omakorda 1 spl tainaga. Pruunista pannkoogid mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Serveeri värske salatiga nind dipikastmega ja ongi lihtne lõunasöök valmis.

PS: kui tundub, et kartulitainas ei taha kohe mitte kuidagi koos püsida, siis võib tainasse lisada natukene riivjuustu. See aitab praadimisel pannkooki paremini koos hoida, kuid samas kipub juustuga tainas ka paremini pannile kinni jääma🙂

Retsepti päritolu: Kööginurk, eriväljaanne 1/2009

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s