Kirsi-sidrunikook

Üks mõnusalt kreemine ja maitselt ergas kook, mille puhul täidise koostisosad on tegelikult üllatavad lihtsad.Hapukoore täidis, mis küpsedes muutub siidjalt kreemiseks. Taaskord tõdemus, et lihtsuses peitub võlu. Sidruni maitsete armastajana kuulub see kook mu lemmikute hulka. Ja plusspunkte annavad juurde ka kirsid koogis 🙂

Kirsi-sidrunikook

Põhi:

3 dl jahu

150 gr võid

2 spl suhkrut

 Täidis:

2 dl hapukoort

1 dl sidrunimahla

3 muna

1 dl suhkrut

250 gr kompotikirsse ilma kivideta

Kirsi-sidrunikook

Haki jahu võiga peeneks puruks. Lisa suhkur ning sega ühtlaseks taignaks. Suru tainast küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 26 cm koogivormi põhja ja äärtele. Küpseta 200°C ahjus 15-20 minutit kuni põhi on kuldpruun.

Sega hapukoor, suhkur, lahtiklopitud munad ja sidrunimahl ühtlaseks. Vala segu taignale. Lao kirsid koogile ning küpseta veel 180°C juures 30 minutit.

 Retsepti päritolu: 100 rooga sari – 100 pirukat.

Kirsi-sidrunikook

Kirsi-sidrunikook

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. Väga ahvatlev 🙂
    Aga et kook pealt ei mureneks siis võiks panna ahju põhja kausikese veega, ning sarnaselt kohupiima koogile veidi kauem aga madalama temperatuuril küpsetada.

    1. kirsiku ütles:

      Jah tõesti võimalik. Kuigi mulle isegi meeldib selline pragunenud välimus 😉

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s