Kirsi-sidrunikook

Üks mõnusalt kreemine ja maitselt ergas kook, mille puhul täidise koostisosad on tegelikult üllatavad lihtsad.Hapukoore täidis, mis küpsedes muutub siidjalt kreemiseks. Taaskord tõdemus, et lihtsuses peitub võlu. Sidruni maitsete armastajana kuulub see kook mu lemmikute hulka. Ja plusspunkte annavad juurde ka kirsid koogis🙂

Kirsi-sidrunikook

Põhi:

3 dl jahu

150 gr võid

2 spl suhkrut

 Täidis:

2 dl hapukoort

1 dl sidrunimahla

3 muna

1 dl suhkrut

250 gr kompotikirsse ilma kivideta

Kirsi-sidrunikook

Haki jahu võiga peeneks puruks. Lisa suhkur ning sega ühtlaseks taignaks. Suru tainast küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 26 cm koogivormi põhja ja äärtele. Küpseta 200°C ahjus 15-20 minutit kuni põhi on kuldpruun.

Sega hapukoor, suhkur, lahtiklopitud munad ja sidrunimahl ühtlaseks. Vala segu taignale. Lao kirsid koogile ning küpseta veel 180°C juures 30 minutit.

 Retsepti päritolu: 100 rooga sari – 100 pirukat.

Kirsi-sidrunikook

Kirsi-sidrunikook

2 Comments Add yours

  1. Väga ahvatlev🙂
    Aga et kook pealt ei mureneks siis võiks panna ahju põhja kausikese veega, ning sarnaselt kohupiima koogile veidi kauem aga madalama temperatuuril küpsetada.

    1. kirsiku ütleb:

      Jah tõesti võimalik. Kuigi mulle isegi meeldib selline pragunenud välimus😉

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s