Viineriampsukad

Kui juba pirukateema on eelneva postitusega õhus, siis ka uus postitus samal teemal. Tänase talgupäeva puhul super ampsukad, mida väikseks nosimise vahepalaks talgulistele pakkuda.

Oi kuidas mulle endale meeldivad sellised viineripirukad🙂 ja kuna tegemist ei ole tavapäraste taignasse peidetud viineritega, vaid väikeste, kuid samas igati maitsvate pirukatega, ongi ampsukad parem nimetus. Millega, siis tegu? Viineritega, õigemini viineripoolikutega, mis on mässitud taignaribasse ja taaskord nii lihtne ongi. Ainuke aeganõudvam osa on taignaribade keerutamine viineri ümber aga vaev tasub ennast ära söömishetkel.

Viineriampsukad

250 gr külmutatud pärmi-lehttainast

400 gr viinereid

määrimiseks 2 muna + broilerimaitseainet

Viineriampsukad

Sulata tainas ja rulli lahti õhukeseks. Lõika taignast 0,5 cm laiused ribad ja keri riba ümber viineri, mis on omakorda pikuti pooleks lõigatud. Ehk lõika viinerid pikuti pooleks ja keri iga viineri ümber taignariba, nii et taignariba kerimisel ka natuke viinerit taigna vahelt paistaks. Klopi kausis lahti munad ja maitsesta broilerimaitseainega. Kasta pirukad munasegusse ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200°C juures umbes 10-12 minutit ehk kuni pirukad on pealt kuldpruunid.

Naudi nii soojalt kui külmalt🙂

Viineriampsukad

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s