Viineriampsukad

Kui juba pirukateema on eelneva postitusega õhus, siis ka uus postitus samal teemal. Tänase talgupäeva puhul super ampsukad, mida väikseks nosimise vahepalaks talgulistele pakkuda.

Oi kuidas mulle endale meeldivad sellised viineripirukad 🙂 ja kuna tegemist ei ole tavapäraste taignasse peidetud viineritega, vaid väikeste, kuid samas igati maitsvate pirukatega, ongi ampsukad parem nimetus. Millega, siis tegu? Viineritega, õigemini viineripoolikutega, mis on mässitud taignaribasse ja taaskord nii lihtne ongi. Ainuke aeganõudvam osa on taignaribade keerutamine viineri ümber aga vaev tasub ennast ära söömishetkel.

Viineriampsukad

250 gr külmutatud pärmi-lehttainast

400 gr viinereid

määrimiseks 2 muna + broilerimaitseainet

Viineriampsukad

Sulata tainas ja rulli lahti õhukeseks. Lõika taignast 0,5 cm laiused ribad ja keri riba ümber viineri, mis on omakorda pikuti pooleks lõigatud. Ehk lõika viinerid pikuti pooleks ja keri iga viineri ümber taignariba, nii et taignariba kerimisel ka natuke viinerit taigna vahelt paistaks. Klopi kausis lahti munad ja maitsesta broilerimaitseainega. Kasta pirukad munasegusse ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200°C juures umbes 10-12 minutit ehk kuni pirukad on pealt kuldpruunid.

Naudi nii soojalt kui külmalt 🙂

Viineriampsukad

Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s