Apelsinimekiga kohupiima-rosinastruudel

Filotaigen on eestlaste seas veel suhteliselt vähe kasutust leidnud. Eks selle ole tinginud ka taigna kõrgem hinnaklass, kui on lehttaignal või pärmi-lehttaignal, kuid ost ise on kindlasti seda väärt. Saigi, siis ostetud külmutatud filotainast ning küpsetamine võis alata. Mäletan, et ühes pakis oli 6 filotaigna lehte ning sõbralikult jagasin need soolase küpsetise ja magusa struudli vahel ära. Soolase küpsetise retsepti olen juba blogis jaganud. Selleks oli kana-filotaignarull. Kiiduvärt asi :)  Nüüd, siis kord magusa käes. Samuti kiiduväärt asi. Küll sai kasutasin siin värske apelsinikoore asemel hoopis teistlaadset toodet, mille olin nii öelda proovimise mõttes poest nii muuseas ostnud. Nimi oli sellel looduslik apelsinikoore lõhna- ja maisteaine (pilt allpool), kuid vabalt võib selle asendada ka poole apelsini riivitud koore ja mahlaga. Selle aseainega tuli ka päris ok asi.

Apelsinimekiga kohupiima-rosinastruudel

Retsept aga siis järgmine:

3 lehte filotainast

400 gr kohupiima

100 gr rosinaid

3 muna

1 tl vanillisuhkrut

3 spl suhkrut

4 spl õli (oliiviõli) või 4 spl sulatatud võid

1 pakk (5 gr) looduslikku apelsinikoore lõhna- ja maitseainet või poole apelsini riivitud koor ja mahl

kaunistamiseks tuhksuhkrut

 Apelsinimekiga kohupiima-rosinastruudel

Sega omavahel kokku täidise ained: kohupiim, rosinad, munad, vanillisuhkur, suhkur ja apelsiniaseaine (või apelsini mahl ja riivitud koor).

Määri ühele filotaignalehele sulatatud võid. Tõsta selle lehe peale teine leht, millele määri taas peale võid. Tõsta uuesti sinna peale kolmas leht ning pintselda ka see üle sulatatud võiga. 3-se filotaigna lehtede kihi peale tõsta keskele täidis. Keera taigen rulli, keerates kõigepealt välimised otsas sissepoole, et täidis välja ei voolaks ning seejärel keera kogu ülejäänud osa üheks suureks rulliks. Pane ahjuplaadile, taigna äärte osa allpool. Määri taas pealt sulavõiga ning küpseta 200°C juures 30 minutit.

Kaunista pealt tuhksuhkruga.

PS: struudel valmib edukalt ka lehttaignast, jääb kindlasti küll paksem taignaosas, kuid maitseelamust ei peaks see niivõrd muutma.

Filotaigna käsitlemise kohta oli huvitav artikkel Õhtulehes. Vaata siit.

Apelsinimekiga kohupiima-rosinastruudel

Apelsinikoore maitseaine

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s