Kihiline salat Vipp

 Kui tavapäraselt ilutseb meie pidulaual rohke hapukoore ja majoneesiga kartuli- või makaronisalat, siis vahelduseks tavapärasele kartulisalatile proovisin teises stiilis salatit. Sellist kihilist ja natuke vallatut versiooni, mida võib serveerida nii väikestest kausikestest portsjonikaupa kui teha salat valmis suurde kaussi. Mulle isiklikult meeldisid väiksed portsjonikausid rohkem. Igaühele oma🙂

Mäletan lapsepõlvest, et sellised kihilised pokaalisalatid, mille said ise läbi segada või nautida kiht kihi haaval, olid mingil hetkel sünnipäevadel väga populaarsed. Aga miks ka mitte? Minule oli see küll meelejärgi. Lisaks minu Vipp salatile on plaanis ära proovida ka tuntud mimoosi salat. Ja muidugi ära ei saa unustada minu pere jõululaua hitti ja lemmikut Kasukat, mis ju tegelikult ka kuulub kihiliste salatite hulka. Kuigi kasuka retsepte on ka erinevaid. Meie pere kõige suurem erinevus on see, et meil ei valmistata kasukat mitte kaussi vaid meie laome kihid üksteise peale suurel serveerimiskandikul (-taldrikul) ning hiljem igaüks tõstab-lõikab seda nagu soolast torti juba. Aga miks mitte proovida ka käesolevat retsepti hoopis nii kandikul serveerida?!?! Ideepärl missugune, meeldetuletus iseendale – peab proovima🙂

Siin aga lubatud kartulisalati retsept. Aga miks salat Vipp? Aga miks ka mitte🙂 salat ise on ju tavalisest niivõrd erinev, et kuulub lausa Vipp kategooriasse🙂

Kihiline salat Vipp

5 koorega keedetud kartulit

4 keedetud porgandit

200 gr õhukesi singiviile

1 värske pikk kurk

5 keedetud muna

150 gr riivjuustu

Kaste:

400 gr hapukoort

200 gr majoneesi

maitsestamiseks soola, pipart

vajadusel, kui kokkajale meeldib, ka aroomisoola

Kihiline salat Vipp

Riivi jämeda riiviga kartulid ja porgandid. Viiluta sink ribadeks. Tükelda kurk väikesteks kuubikuteks. Munad koori ja haki kahvliga peeneks. Sega eraldi kausis kokku kaste ehk majonees ja hapukoor omavahel ning maitsesta soola, pipra ja aroomisoolaga.

Salati võid valmistada kas ühte suurde kaussi või väikestesse kaussidesse portsjonite kaupa. Esimese kihina lao kaussi kartul, teise kihina porgand. Seejärel kiht kastet (kui teed suurde kaussi, siis pool valmis kastme kogusest). Järgmisena singiviilude kiht, seejärel kurgikuubikud. Kurgi peale pane ülejäänud kaste. Seejärel peenestatud munad ning kõige viimasena laota peale riivjuust.

Kui valmistad salatit portsjonite kaupa väikestesse kaussidesse, siis kastet jaga nii, et igas kausisekeses oleks kastme kihti kaks korda.

Salat serveerituna suures kausis. Eelmised pildid on väikestes kaussides salatid.

Kihiline salat Vipp

Kihiline salat Vipp

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s