Kohvi-šokolaaditort

Kahjuks pole mina siiani veel jõudnud ühtegi pashat munadepühadeks valmistada. Jah, toidublogija või asi, aga luban ennast parandada ja kindlasti ka mõne pasha valmistamiseni jõuda. Seniks aga üks minu lemmiktortide retsept, kohvi-šokolaaditort. Sobib tegelikult nii jõululauale, sünnipäevaks, munadepühadeks kui niisama headele sõpradele ja külalistele pakkumiseks. Kuigi hoiatan, et aega ja natuke kannatust tuleb ikka varuda, kui otsustate seda torti valmistama asuda.

Nagu alloleval pildil näha, siis minul koogipõhja poolitamine seekord väga hästi välja ei tulnud. Ülemine pool jäi tunduvalt paksem kui alumine, kuid harjutamine teeb meistriks ning seega tuleb seda torti veel ja veel teha. Pole probleemi sööjaid leidub kindlasti🙂

Kohvi-šokolaaditort

Koogipõhi:

2 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

3 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

2 spl kakaod

150 gr võid

3 muna

1 dl sooja kohvi

 

Immutamiseks:

1,5-2 dl sooja kanget kohvi

 

Vahele:

1-1,5 dl vaarikakeedist

 

Toorjuustu-šokolaadikreem:

200 gr piimašokolaadi

0,5 dl tuhksuhkrut

1 spl võid

250 gr maitsestamata toorjuustu

 

Sõelu jahu kaussi, lisa küpsetuspulber, suhkur, vanillisuhkur ja kakao. Sega kuivained korralikult läbi. Sulata või ja sega kuivainete hulka. Klopi munad kergelt vahule ja lisa tainale. Vala juurde kohvi ja sega läbi. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse ümmargusse koogivormi ja küpseta 175°C juures umbes 40 minutit ehk kuni kook on valmis, kontrolli koogi küpsust puutikuga (kui koogi sisse torgatud tikk jääb puhtaks on kook valmis). Võta valmis koogipõhi ahjust välja ning lase korralikult maha jahtuda. Jahtunud põhi lõika pooleks nii, et on kaks eraldi koogiratast.

Niisuta mõlemat koogipoolt kohviga. Määri alumisele koogipõhjale vaarikakeedist.

Valmista toorjuustukreem. Sulata kastrulis või koos šokolaadiga. Tee seda madalala kuumusel, et šokolaad põhja ei kõrbeks. Sulanud šokolaadi-või segusse lisa toorjuust. Sega seni kuni toorjuust on täielikult segunenud. Sõelu hulka tuhksuhkur ja sega korralikult läbi. Määri alumisele koogipõhjale kreemi ja pane seejärel põhi umbes 10 minutiks külmkappi seisma, et kreem saaks natuke tarduda. Tõsta seejärel peale teine koogipõhja pool. Määri tordi peale ja servadele kreemi, pane tort taas külmkappi seisma umbes 15 minutiks. Määri peale teine kiht kreemi ning pane tort külma seisma, et kreem korralikult ära tarduks. Kaunista vastavalt soovile.

Ise kaunistasin piparkoogiglasuuriga ehk värviline tuhksuhkur ja tugevaks vahuks vahustatud munavalge, maitsestatud tilgakese sidrunimahlaga.

Kohvi-šokolaaditort

Kohvi-šokolaaditort

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s