Tšilline vorstisupp

Väike kärts-mürts ühe tšillise vorstisupi näol. Siia Eesti sombusesse ikka veel talveilma kulub üks särtsakas supike igati ära.

Kui ma ise algul ei pooldanud üldse tšilliga toite, siis nüüd olen avastanud, et nii mõnegi toidu puhul on tšilli igati asjalik valik. Meenub kohe üks eelmise suve katsetus suitsukana-suvikõrvitsapirukas kus samuti tšilli sees. Magustoitudes pole ma veel jõudnud tšilliga katsetada, kuid silma on jäänud mitmed šokolaadi-tšilli kooslused. Senimaani kuni magustoitude juurde jõuan aga supid ja pirukad 🙂

Tšilline vorstisupp

4 kartulit

1 suurem sibul

2 küüslauguküünt

1 tl magusat paprika pulbrit

2 porgandit

3 paprikat

2-3 spl õli

1 tšillikaun

1 loomalihapuljongikuubik

1 aedviljapuljongikuubik

3 spl tomatipastat

maitsestamiseks pipart

1 tl kuivatatud punet

300 gr suitsuviinereid

1,5 liitrit vett

 

Tükelda sibulad, purusta küüslauk. Kuumuta potis õli. Prae hakitud sibulat ja küüslauku mõni minut. Lisa paprikapulber ja prae veel veidi. Lisa paprika kuubikud ja prae veel paar minutit. Vala juurde vesi. Lisa kartulikuubikud, jämeda riiviga riivitud porgand, puljongikuubikud, tükeldatud tšillikaun, tomatipasta ja pune. Keeda kuni kartulid on pehmed. Tükelda viinerid ja prae pannil läbi, maitseta näiteks lihaüldmaitseainega. Lisa pruunistatud vorstikesed supile. Serveeri törtsu hapukoorega.

Tšilline vorstisupp

Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s