Ahjuriis porgandiga

Taaskord üks retsept, mis sätib ennast kategooriasse lisandid soolaste roogade juurde. Kodune lõuna- või õhtusöögi olukord, kus maitsev ahjuliha või-kala või kana on valmis, kuid mida sinna kõrvale pakkuda. Ähhh jälle keedukartulit või ahjukartulit?? Päris tavalist keedetud riisi ka ei tahaks nagu. Siis tasuks välja otsida allolev retsept ning valmistada pearoa kõrvale üks maitsev ahjuriis porgandiga. Mina olen just selline inimene, kellele tavaline keedetud riis ei kipugi maitsema ning alati kui riisi pearoa kõrvale valmistan lisan sinna mingi krutski juurde. Kas, siis juurvilju riisi sisse, valmistan riisi ahjus või segan hoopis mingit tomatikastet vms juurde. Ahjuriis porgandiga on saanud üheks lemmikuks kõikidest katsetatud versioonidest.

Ahjuriis porgandiga

250 gr riisi

1 väike sibul

1 porgand

õli, aroomisoola

1 kanapuljongikuubik + 500 ml keedetud kuuma vett

Koori porgand ja riivi jämeda riiviga.  Haki sibul. Prae pannil õlis kergelt läbi sibul ja porgand. Maitsesta aroomisoolaga.

Lahusta puljongikuubik vees. Vala riis ahjuvormi ning sega läbi porgandi-sibula seguga. Vala peale puljong. Kata ahjuvorm kaane või fooliumiga ning küpseta 200°C juures umbes 45 minutit ehk kuni riis on kogu puljongi endasse imenud ja riis on pehme. Serveeri pearoa juurde lisandina.

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s