Taaskord üks retsept, mis sätib ennast kategooriasse lisandid soolaste roogade juurde. Kodune lõuna- või õhtusöögi olukord, kus maitsev ahjuliha või-kala või kana on valmis, kuid mida sinna kõrvale pakkuda. Ähhh jälle keedukartulit või ahjukartulit?? Päris tavalist keedetud riisi ka ei tahaks nagu. Siis tasuks välja otsida allolev retsept ning valmistada pearoa kõrvale üks maitsev ahjuriis porgandiga. Mina olen just selline inimene, kellele tavaline keedetud riis ei kipugi maitsema ning alati kui riisi pearoa kõrvale valmistan lisan sinna mingi krutski juurde. Kas, siis juurvilju riisi sisse, valmistan riisi ahjus või segan hoopis mingit tomatikastet vms juurde. Ahjuriis porgandiga on saanud üheks lemmikuks kõikidest katsetatud versioonidest.
250 gr riisi
1 väike sibul
1 porgand
õli, aroomisoola
1 kanapuljongikuubik + 500 ml keedetud kuuma vett
Koori porgand ja riivi jämeda riiviga. Haki sibul. Prae pannil õlis kergelt läbi sibul ja porgand. Maitsesta aroomisoolaga.
Lahusta puljongikuubik vees. Vala riis ahjuvormi ning sega läbi porgandi-sibula seguga. Vala peale puljong. Kata ahjuvorm kaane või fooliumiga ning küpseta 200°C juures umbes 45 minutit ehk kuni riis on kogu puljongi endasse imenud ja riis on pehme. Serveeri pearoa juurde lisandina.
One Comment Add yours