Vormileivatort

Kui ma siin mõtlesin, et näiteks millist retsepti soovitada vabariigi suureks sünnipäevaks, siis meenus kohe vormileivatort, mida ise küll katsetasin teistes tingimustes ja sündmuse puhul, kuid usun, et see sobib ideaalselt ka vabariigi tähtpäevaks. Retsepti idee on pätsatud Sööme Silmadega blogist

Kuigi seal oli tort ühe täidisega, siis enda tordil tegin kaks erinevat täidist. Üks, siis suitsusingi-muna ja teine klassikaline küüslaugujuust.

Tegemist on tegelikult võileivatordi lihtsama versiooniga, mida valmistada on suhteliselt lihtne ja oma välimuse ja olemuse poolest on seda huvitav ka pakkuda. Vast kõige keerulisem selle retsepti puhul on teema, et millises poes müüakse tervet, ilma viilutamata vormileiba🙂 Pärnu inimestel on elu sellega lihtsamaks tehtud, et paljud Pärnu toidupoed müüvad lahtist Lahe saia ja vormileiba, mis ei ole siis viilutatud. Ilusad terved pätsid, tuleb vaid õigel ajal jaole saada, sest need leivad-saiad on üsna minev kaup, vähemalt minu kodukauplustes küll. Teiste linna kokkajatel tuleb ise oma kodukandi poekesest õige leib leida🙂 Lihtne soovitada🙂 loodan, et ka lihtne teostada🙂

 Ilusat Eesti Vabariigi 95-ndat sünnipäeva!

Vormileivatort

1 kandiline vormileib

1 väike punt rohelist sibulat

2 keedetud muna

200 gr suitsusinki

2 marineeritud kurki

marineeritud kurgi vedelikku immutamiseks

4 dl majoneesi

150 gr riivjuustu

1 väike küüslauguküüs

2 dl hapukoort

aroomisoola

pipart

Lõika leib pikuti viiludeks. Mina sain niimoodi 7 viilu. Tee valmis küüslaugujuustu täidis ehk sega omavahel  kokku riivjuust, purustatud küüslauguküüs, hapukoor ja 1 dl majoneesi. Maitsesta aroomisoolaga. Teise täidise jaoks tükelda munad, sink, kurgid ja roheline sibul. Sega läbi ülejäänud majoneesiga ja maitsesta pipraga.

Niisuta kõige alumine leivaviil kurgi vedelikuga ja lao peale singitäidist. Pane täidise peale järgmine leivaviil, mida niisuta taas kurgivedelikuga. Leivaviilule määri juustutäidist ja uuesti peale leivaviil.  Jätka niimoodi kihiti kuni terve leib on jälle koos. Ära unusta igat leivaviilu ka kurgivedelikuga niisutamast.

Mässi leivatort toidukilesse ja jäta külmkappi 3-4 tunniks seisma.

Vormileivatort

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s