Tummine oasupp

Juba mitmendat aastat valmib meie peres vastlapäeval mitte hernesupp vaid hoopis oasupp. Selline paks ja tummine supp suitsupeekoniribadega sobib samuti hästi vastlapäeva toiduks. Pealegi valmib antud supp kiirelt ja lihtsalt ning on auga oma koha õhtusöögilaual ära teeninud. Hernesupi rallile väike vaheldus ning peale katsetamist saate isegi aru, et ka oasupp on väga maitsev. Ja pealegi tegemist on oasupiga, mille puhul ei pea ube juba eelneval päeval likku panema, vaid purgiubade kasutamine teeb supi valmistamise eriti lihtsaks.

Tummine oasupp

1 sibul

1 suur porgand

1 liiter köögiviljapuljongit

2 purki ube tomatikastmes (400 gr purgid)

200 gr suitsupeekonit

soola, pipart

tüümiani

1 spl õli

 

Kuumuta potis õli, lisa hakitud sibul ja porgand. Maitsesta soola ja pipraga. Hauta 10 minutit ning lisa puljong, oa konservid ning tüümiani. Kuumuta keemiseni, misjärel alanda kuumust ja hauta 10 minutit. Püreeri supp ning lisa ribadeks lõigatud suitsupeekoni tükid. Kui soovid, võid peekonit ka eelnevalt pannil kergelt pruunistada. Kuumuta supp uuesti keemiseni. Vajadusel lisa soola, pipart.

 

PS: kui tahad vürtsikamat suppi, siis kasuta tšilliga tomatikastmes oakonservi. Ise leidsin sellise versiooni kord Maximast ning ka Bonduelle´i tootesarjas on olemas oad tšillikastmes. 

Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s