Tummine oasupp

Juba mitmendat aastat valmib meie peres vastlapäeval mitte hernesupp vaid hoopis oasupp. Selline paks ja tummine supp suitsupeekoniribadega sobib samuti hästi vastlapäeva toiduks. Pealegi valmib antud supp kiirelt ja lihtsalt ning on auga oma koha õhtusöögilaual ära teeninud. Hernesupi rallile väike vaheldus ning peale katsetamist saate isegi aru, et ka oasupp on väga maitsev. Ja pealegi tegemist on oasupiga, mille puhul ei pea ube juba eelneval päeval likku panema, vaid purgiubade kasutamine teeb supi valmistamise eriti lihtsaks.

Tummine oasupp

1 sibul

1 suur porgand

1 liiter köögiviljapuljongit

2 purki ube tomatikastmes (400 gr purgid)

200 gr suitsupeekonit

soola, pipart

tüümiani

1 spl õli

 

Kuumuta potis õli, lisa hakitud sibul ja porgand. Maitsesta soola ja pipraga. Hauta 10 minutit ning lisa puljong, oa konservid ning tüümiani. Kuumuta keemiseni, misjärel alanda kuumust ja hauta 10 minutit. Püreeri supp ning lisa ribadeks lõigatud suitsupeekoni tükid. Kui soovid, võid peekonit ka eelnevalt pannil kergelt pruunistada. Kuumuta supp uuesti keemiseni. Vajadusel lisa soola, pipart.

 

PS: kui tahad vürtsikamat suppi, siis kasuta tšilliga tomatikastmes oakonservi. Ise leidsin sellise versiooni kord Maximast ning ka Bonduelle´i tootesarjas on olemas oad tšillikastmes. 

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s