Kirssidega šokolaadirullbiskviit

Võtsin ennast kokku ja küpsetasin valmis ka elus esimest korda rullbiskviidi. Ja ennäe imet saingi hakkama. Katsetasin perenaine.ee blogist pärit retsepti – kirssidega šokolaadirullbiskviiti. Kiitused siinkohal retseptile. Supermaitsev oli. Algaja rullbiskviiditaja nagu ma olen, siis natuke tigedaks ajas küll, kui koogi rullikeeramisel kippus palju täidist biskviidi otstest välja tulema. Minupoolne hala teemal, et paha-paha kook läkski untsu, oli natuke ennatlik, sest peale paaritunnist külmkapist seismist oli täidis mõnusalt tahenenud ja biskviidi sisse imbunud ning kook oli siiski väga hea. Eriti meeldis mulle kakaone biskviidi osa, mis oli ei olnud liiga magus ning sobis kohupiima-vahukoore täidise juurde suurepäraselt.

Kirssidega šokolaadirullbiskviit

Biskviit:

  • 4 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 4 spl jahu
  • 2 spl tärklist
  • 3 sl kakaod
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

  • 2 dl vahukoort
  • 200 g kohupiimapastat
  • 1,5 tl vanillisuhkrut
  • 0,5-1 dl suhkrut

Kirsitäidis:

  • 400 g kompotikirsse või külmutatud kirsse
  • Kui kasutad külmutatud kirsse siis lisaks 1 dl moosisuhkrut + 3 spl maisitärklist

Peale:

  • Tuhksuhkrut

Kirssidega šokolaadirullbiskviit

Biskviidiks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa sõeludes omavahel segatud jahu, tärklis, kakao ja küpsetuspulber. Sega ettevaatlikult ühtlaseks tainaks, vala küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus 10-12 minutit. Võta biskviit ahjust ja lase täielikult maha jahtuda.

Kui kasutad külmutatud kirsse, pane potti kirsid, moosisuhkur ja tärklis, kuumuta keskmisel kuumusel, kuni kirsid on sulanud ja moos pakseneb. Lase jahtuda.

Kreemiks vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga, lisa kohupiimapasta, sega ühtlaseks. Määri jahtunud biskviidile kirsikompoti kirsse ja immuta ka natukese kompoti vedelikuga, või kata biskviit valmis keedetud kirsimoosiga. Tõsta peale kohupiimakreem, aja ühtlaselt laiali. Keera biskviit rulli.

Aseta külmikusse ja lase seista vähemalt 4 tundi. Võta biskviit külmast ja raputa peale tuhksuhkrut.

Retsepti päritolu: http://www.perenaine.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=1283:kirssidega-okolaadi-rullbiskviit&catid=8:magusad-kuepsetised&Itemid=6

 Kirssidega šokolaadirullbiskviit

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s