Martsipanikattega porgandi-apelsinitort

Siinkohal klaarin ühe retsepti võla. Postitus, mis oleks pidanud juba ammu üleval olema, sest sünnipäevatort valmis ja sai söödud tegelikult juba eelmisel aastal. Aga parem hilja, kui mitte kunagi ja siin see on – martsipanikattega porgandi-apelsinitort🙂

Retsepti pätsasin Birgitilt blogist “Minu tegemistest köögis”, kuid samas lisasin väikse endapoolse täiustuse nii koogipõhjale kui toorjuustuglasuurile. Lisasin juurde ka apelsini.

Kommentaarid koogile olid head, kuid sööjatele tundus martsipanikate natukene liiga magus. Rullisin küll martsipanikatte nii õhukeseks kui võimalik aga ju siis oli külaliste magusasoolika jaoks ikka liiga magus kraam. Muuseas,  see oli minu esimene kord teha martsipanikattega torti. Pelgasin küll seda rullimise ja voolimise/voltimise osa, kuid ei olnudki hull ja suht ok-lt kukkus välja. Teinekordi🙂

Ja koogi osas võib tõesti öelda, et kui Eesti karmid mehepojad tavaliselt ju mingeid porgandi peedi ja ala kapsakooke ei söö, siis selles koogis pole aru saadagi, et tegemist on porgandikoogiga ja ükski mees ei krimpsutanud nina. Ja kui koogitükk juba ludinal alla kugistatud, mis sa siis ikka enam hädaldad🙂

Martsipanikattega porgandi-apelsinitort

Koogitainas:

2 muna (kui on väiksed munad, siis pane 3 muna)

2 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

100 gr võid

3 dl peenelt riivitud värsket porgandit

2 dl jahu

2 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl kaneeli

1 apelsini riivitud koor ja pressitud mahl

 

Toorjuustuglasuur:

200 gr toorjuustu

100 gr tuhksuhkrut

1 tl vaniljesuhkrut

1 apelsini riivitud koor

1 apelsini mahl

 

Martsipanikate:

200 gr roosat martsipanimassi

100 gr valget martsipanimassi

Küpseta valmis tordipõhi. Vahusta munad suhkru ja vanillisuhkruga. Lisa porgand nind sulatatud või. Samuti apelsini riivitud koor ja mahl. Sega kuivained omavahel eraldi kausis kokku ja lisa munasegu hulka. Sega ühtlaseks tainaks ning vala 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 190 °C juures 30 minutit. Jahuta. Poolita kook keskelt pooleks kaheks tordirattaks.

Valmista täidis. Vahusta toasoe toorjuust suhkruga ja vanillisuhkruga ning apelsinikoore ja mahlaga. Määri täidis ühele tordipoolele (jäta väike kogus massi ka pealmisele tordikihile) ning aseta teine tordiratas uuesti teise peale. Määri õhuke kiht täidist ka pealmise tordipõhja peale, et martsipanikate kinni jääks.

Valmista ette martsipanimass. Võta roosa martsipanimass ja mudi seda natuke käte vahel, et seda oleks parem töödelda. Rulli martsipan toidukile vahel õhukeseks. Lõika tordi jaoks sobiv suurus ning aseta tordile nii, et ka küljed saaksid kaetud. Kaunista vastavalt soovile valge martsipaniga.

Retsepti päritolu: http://bikiplix.blogspot.com/2011/10/martsipanikattega-porgandikook.html

Martsipanikattega porgandi-apelsinitort

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s