Täidetud kana ning ahjujuurviljad

Jõululaupäev on peagi ukse ees. Mõtetes mõlgub ikka ja jälle, et mida see aasta, siis taas süüa teha … liha, verivorstid, kana, part jne jne … mida küll valida, mida jätta. Minu üheks lemmikuks on ahjukana, selline klassikaline koos ahjujuurviljadega. Ja muidugi ikka täidisega kana. Meeldib, meeldib, meeldib. Eriti luks on kui lõpptulemuseks on krõbe kana nahk. Ja samuti on tervelt küpsetatud ahjukana ju ilus vaadata, vähemalt esialgu, senikaua kuni esimene näljane omale koiva ära krabab. Selles osas on äärmiselt kahju, et kanal vaid kaks koiba on, sest eks need kõige minevad kaubad ole ikka koivad🙂

Ahjukana

1 maitsestama kana (broiler)

1/2 väiksemat hiina kapsast

2 porgandit (täidise jaoks) + 4 porgandit (ahjujuurviljade jaoks)

3 rohelise sibula vart

120 gr suitsupeekonit

soola, pipart, broilerimaitsainet, tšillimaitseainet

1 tl kuivatatud punet

2 spl võid

6-8 kartulit

3 küüslauguküünt

3 spl õli

5-6 dl vett

1 spl mett

Esmalt valmista täidis. Tükelda hiinakapsas. Koori porgandid 2 tk ja riivi jämeda riiviga. Tükelda roheline sibul ja peekoniviilud. Prae pannil õlis kergelt läbi läbi hiina kapsas, riivitud porgand, roheline sibul ja peekon. Maitsesta soola, pipra ja kuivatatud punega. Täida kana täidisega ja sulge ava kokteilitikkudega, et täidis küpsemise ajal välja ei valguks.

Maitsesta kana igalt küljelt broilerimaitsaine, soola ja pipraga. Määri kana üle (ka tiivanukid ja tiivavahed) toasooja võiga, siis tuleb küpsedes kana nahk eriti krõbe.  Aseta kana suurde ahjuvormi, kuhu juurde mahuvad ka juurviljad.

Koori juurviljad (kartulid, porgandid) ning tükelda. Samuti tükelda küüslauk. Sega tükeldatud juurviljad eraldi kausis läbi meega, tükeldatud küüslauguga, õliga. Maitsesta soola, pipra ja tšillimaitseainega. Lao juurviljad ahjupannile kana kõrvale. Vala pannile ka u. 6 dl vett. Küpseta 230°C juures 50-60 minutit. Poole küpsemise aja peal keera kuumus 210°C-ni ehk 30 min 230°C juures ja 30 min 210°C juures.

PS: Soovitan ka kanajalad niidiga enne küpsetamist kinni siduda.

Ahjukana

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s