Sinepikartulid

Selle retsepti avastasin paar aastat tagasi, kui otsisin aastavahetuse menüü jaoks uut ja huvitavat ahjukartulite retsepti. Nagu öeldakse, et kes otsib see leiab. Ja leidsingi, ja kohe sellise, mis väga väga külge jäi ja meeldis. Kohe nii väga meeldis ja maitses, et retseptist on saanud taas üks pere lemmikuid.

Siinkohal jään aga retsepti algallika võlgu. Ise tean juba peast kus mis ja kuidas teha.

Sinepikartulid

5 keskmist kartulit

200 ml kohvikoort

2 tl mahedat sinepit

2 dl riivjuustu

1 peotäis värskelt hakitud peterselli

soola, pipart, magusa paprika pulbrit, tšillimaitseainet

 

Koori kartulid ja viiluta nii öelda friikartulite laadselt (kuid kindlasti tunduvalt väiksemad ja õhemad viilud, kui on tavalised friikartulid) ehk tee kartulipulgad 🙂 Maitsesta eraldi kausis kartulid soola, pipra, u. 0,5 tl magusa paprika pulbri ja natukese tšillimaitseainega. Samuti lisa hakitud petersell. Vala kartulid õliga määritud ahjuvormi. Kasuta sellist väiksemat ahjuvormi, milles kohvikoor kataks enamuse kartuleid.

Ava kohvikoore pakend ühest nurgast (nagu tavaliseltki), pigista 2 tl jagu sinepit koore pakki ja loksuta sinep ning koor korralikult segamini. Vala sinepine kohvikoor kartulitele. Raputa peale riivjuust. Pane peale ahjuvormi kaas või kata ahjuvorm fooliumiga. Küpseta 200°C juures 45 minutit.

 Sinepikartulid

Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s