Krõbedad ahjukartulid

Need kartulid on saanud meie pere lemmikuks sel aastal. Õige krõbeduse ja hea maitse annab kartulitele just või kasutamine. Tavaliselt õliga tehtud ahjukartulid ei taha jääda kohe kuidagi nii krõbedad kui võiga tehtud versioon. Ja ära ole kade, kasuta ikka uhkes koguses võid, seda maitsvamad kartulid saad 🙂

Krõbedad ahjukartulid

1 kg kartuleid

80-100 gr võid

soola, pipart

1 tl kuivatatud tüümiani (või oreganot või muud maitseürti, olenevalt isiklikust maitsest)

 

Koori kartulid, suuremad kartulid poolita. Pese kartulid ja kuivata paberrätiga või puhta köögirätiga.

Sulata pannil või, lisa sinna tüümian, soola ja pipart. Vala kartulid pannile sulavõi sisse ha sega korralikult läbi, nii et kõik kartulid oleksid ilusti võiga kaetud. Vala kartulid ahjuvormi. Üleliigne või vala samuti kartulite peale. Küpseta 225°C juures 40 minutit (kuni kartulid on pehmed). Poole küpsemise ajal keera kartuleid, et need pruunistuksid ühtlaselt.

Krõbedad ahjukartulid

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. Anonüümne ütles:

    Parim kartul!!! Ise küpsetasin kartuli koos koorega, sektoriteks lõigatuna. Kasutasin sidrunipipart ja lisasin 4 purustatud küüslaugu küünt.

  2. Rainer ütles:

    Proovitud,väga head ahjukartulid tulid!

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s