Krõbedad ahjukartulid

Need kartulid on saanud meie pere lemmikuks sel aastal. Õige krõbeduse ja hea maitse annab kartulitele just või kasutamine. Tavaliselt õliga tehtud ahjukartulid ei taha jääda kohe kuidagi nii krõbedad kui võiga tehtud versioon. Ja ära ole kade, kasuta ikka uhkes koguses võid, seda maitsvamad kartulid saad🙂

Krõbedad ahjukartulid

1 kg kartuleid

80-100 gr võid

soola, pipart

1 tl kuivatatud tüümiani (või oreganot või muud maitseürti, olenevalt isiklikust maitsest)

 

Koori kartulid, suuremad kartulid poolita. Pese kartulid ja kuivata paberrätiga või puhta köögirätiga.

Sulata pannil või, lisa sinna tüümian, soola ja pipart. Vala kartulid pannile sulavõi sisse ha sega korralikult läbi, nii et kõik kartulid oleksid ilusti võiga kaetud. Vala kartulid ahjuvormi. Üleliigne või vala samuti kartulite peale. Küpseta 225°C juures 40 minutit (kuni kartulid on pehmed). Poole küpsemise ajal keera kartuleid, et need pruunistuksid ühtlaselt.

Krõbedad ahjukartulid

2 Comments Add yours

  1. Anonüümne ütleb:

    Parim kartul!!! Ise küpsetasin kartuli koos koorega, sektoriteks lõigatuna. Kasutasin sidrunipipart ja lisasin 4 purustatud küüslaugu küünt.

  2. Rainer ütleb:

    Proovitud,väga head ahjukartulid tulid!

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s