Ahjukartulid meega

Ahjukartulid, mida leian end valmistamast vast kõige tihedamini, kuid endalegi üllatuseks avastasin, et senimaani ei ole ma neid kordagi pildile suutnud jäädvustada. Kahju. Ju need on, siis minu jaoks saanud juba nii tavapäraseks lisandiks toidu kõrvale, et olen iga kord unustanud need eraldi pildile jäädvustada. Kindlasti järgmisel korral parandan selle vea, seniks aga lihtsalt retsept.

Lisaks kartulitele panen alati punti ka mõne porgandi, sest mee ja küüslaugu seltskonnas muutuvad ahjuporgandid eriti magusaks.

 

4 suuremat kartulit

2 porgandit

2 küüslauguküünt

1 spl vedelat mett

2 spl õli

soola, pipart, kartulimaitseainet, tšillimaitseainet

 

Koori porgandid ja kartulid. Tükelda väiksemateks kuubikuteks. Sega tükid omavahel kausis. Lisa mesi, õli, tükeldatud küüslauk ning maitseained. Sega kõik korralikult läbi. Vala ahjuvormi ning küpseta 200°C juures 45 minutit ehk kuni porgandid ja kartulid on pehmed. Küpsemise ajal võid juurvilju ka läbi segada.

 

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s