Ahjukartulid meega

Ahjukartulid, mida leian end valmistamast vast kõige tihedamini, kuid endalegi üllatuseks avastasin, et senimaani ei ole ma neid kordagi pildile suutnud jäädvustada. Kahju. Ju need on, siis minu jaoks saanud juba nii tavapäraseks lisandiks toidu kõrvale, et olen iga kord unustanud need eraldi pildile jäädvustada. Kindlasti järgmisel korral parandan selle vea, seniks aga lihtsalt retsept.

Lisaks kartulitele panen alati punti ka mõne porgandi, sest mee ja küüslaugu seltskonnas muutuvad ahjuporgandid eriti magusaks.

 

4 suuremat kartulit

2 porgandit

2 küüslauguküünt

1 spl vedelat mett

2 spl õli

soola, pipart, kartulimaitseainet, tšillimaitseainet

 

Koori porgandid ja kartulid. Tükelda väiksemateks kuubikuteks. Sega tükid omavahel kausis. Lisa mesi, õli, tükeldatud küüslauk ning maitseained. Sega kõik korralikult läbi. Vala ahjuvormi ning küpseta 200°C juures 45 minutit ehk kuni porgandid ja kartulid on pehmed. Küpsemise ajal võid juurvilju ka läbi segada.

 

Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s