Piparkoogikreem

Ja pühapäeval juba saabumas teine advent. Teiseks advendiks soovitan piparkoogikreemi. Kergelt kohvimekine ja väikse piparkoogikrõmpsuga magustoit on sobiv jõuluaja ootuseks ning maiustamiseks kumava küünlavalguse saatel.

Piparkoogikreem

2 želatiinilehte

1,5 dl vahukoort

0,5 dl suhkrut

250 gr kohupiima

1 tl vanillisuhkrut

2 munavalget

10 piparkooki

 

Leota želatiinilehti külmas vees 10 minutit, seejärel sulata suhkruga maitsestatud kuumas kohvis ja jahuta. Purusta piparkoogid. Maitsesta kohupiim vanillisuhkruga ning vahusta munavalged. Lisa želatiini-kohvilahus kohupiima hulka. Tõsta hulka munavalged ja pool piparkoogipurust. Pane segu pokaalidesse kihiti ülejäänud piparkoogipuruga. Lase külmakapis mõned tunnid tarretuda. Serveerimisel võid kaunistada piparkoogidega.

Piparkoogikreem

Retsepti päritolu: Kodukiri, jaanuar 2010.

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s