Apelsini-jõhvikakeeks

Lumi, lumi, lumi🙂 no jah siin võib ju rõõmsalt hõigata aga ega seda rõõmu selleks hetkeks küll ei jagunud kui aknast välja vaadates tabas teadmine, et seal kus enne seisis auto seisab nüüd lumehunnik, millel on antenn küljes (moodne lumehunnik) ja mida on takistamas suur ja mehine lumevall. Veel väiksem oli rõõm, kui tabasin end teadmiselt, et aga kõik selle lume pean ju mina ära koristama, et saaksin oma sõiduvahendiga üldse midagi peale hakata. Ohh … Ok.. .. See selleks, sest ilus on siiski seda kõike aknast vaadata ja veel ilusam on see, siis kui nautida samal ajal sooja tassikest teed koos hea küpsetisega, milleks on apelsini-jõhvikakeeks. Ja mis sobiks näiteks esimeseks advendiks veel paremini kui mitte üks jõulumekine apelsini-jõhvikakeeks.

Serveerimise osas soovitan keeksile kindlasti peale raputada tuhksuhkrut, sest jõhvikad on keeksis siiski suhteliselt hapud ja ega apelsinikoor ka magususe tõstmisele kaasa ei aita. Seega tuhksuhkur on serveerimisel igati asjalik kaaslane.

200 gr võid

2,5 dl suhkrut

4 muna

200 gr hapukoort

4,5 dl jahu

1,5 tl küpsetuspulbrit

150 gr jõhvikaid (ise kasutasin külmutatud)

1 apelsini riivitud koor ja mahl

Vahusta toasoe või apelsinikoore ja suhkruga. Lisa vahustades ükshaaval munad. Sega hulka hapukoor ja apelsinimahl. Viimasena lisa jahu ja küpsetuspulbri segu.  Viimasena sega hulka jõhvikad.  Vala tainas võitatud ja jahuga üle puistatud vormi. Küpseta 175 °C juures 1 tund. Kui lõpupoole tundub, et keeks ei ole veel seest valmis küpsend, kuid ääred on juba pruunid, siis võib keeksi katta fooliumiga, et see ilusti valmis küpseks.

Retsepti päritolu: http://magusadfotod.blogspot.com/2012/04/apelsini-johvikakeeks.html

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s